divendres, 27 de novembre del 2009

Santa Susanna celebra diumenge la Primera Festa del Bolet

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Santa Susanna ha organitzat pel proper diumenge 29 de novembre una jornada boletaire amb diferents activitats entorn de la micologia: recollida i mercat del bolet, exposició d'espècies, passejades en ruc per als més petits i menú amb bolets.

Les activitats començaran a les 8.30 h. al Parc del Colomer, amb una ruta guiada per conèixer i recollir bolets dels boscos de Santa Susanna, on coexisteixen més de 50 varietats diferents. La ruta guiada –que tindrà una durada aproximada de 3 hores- anirà a càrrec del guia micològic Jordi Casals, qui farà algunes parades pel camí per explicar les espècies que es trobin i que són diferents depenent de la zona on creixen. Els assistents que vulguin agafar bolets caldrà que portin un ganivet, un cistell, calçat adequat, roba adequada i esmorzar.

Les diferents espècies que es recullin durant la ruta guiada es mostraran a l’Exposició de bolets que s’organitzarà al Parc del Colomer de 12 a 15 h. Entre tots, i acompanyats de Jordi Casals, es classificaran i s’exposaran els bolets recollits durant la sortida del matí, amb comentaris de les diferents propietats i hàbitats de cada espècie.

Al mateix Parc del Colomer també hi haurà, de 10 a 14 h., el 1r Mercat del bolet i productes de tardor, on es podran comprar a les diferents parades de productes relacionats amb el món del bolet i la tardor.

Els que vulguin tastar la cuina del bolet podran anar, a partir de les 13 h., a un dels dos restaurants de Santa Susanna que elaboraran plats de bolets de temporada especialment per a l’ocasió: Can Feliu (ctra. NII, tel. 93 767 84 02) i La Llar de Can Xambó (ctra. NII, tel. 93 767 88 11).

I per als més petits (fins als 10 anys), s’oferirà d’11 a 13 h. del matí, passejades en ruc pel Parc del Colomer amb animals del Ranxo Mestre de Santa Susanna. Els nois i noies hauran d’anar acompanyats pels seus pares.