divendres, 6 de novembre del 2009

Ja és a les llibreries ÀPATS - Més de 50 menús i 400 receptes

Aquesta obra del mateix autor que LA TECA és una eina pràctica per a tothom a qui li agradi fer i conèixer les receptes tracidionals.

ÀPATS
Més de 50 menús i 400 receptes

Autor: Ignasi Domènech
Col·lecció: El Cullerot, 53
Nombre de pàgines: 272
Enquadernació: en rústica
Format: 15,5 x 23,3 cm
Preu: 17,70 euros
ISBN: 978-84-9791-463-5

Àpats aparegué per primera vegada l’any 1928 i, des d’aleshores, se n’han fet tres edicions; l’última, a l’abril de 1979. El seu autor, Ignasi Domènech, organitza el llibre en quatre parts ben diferenciades, amb la qual cosa es converteix en una eina pràctica per a tothom a qui agradi fer i conèixer les receptes tradicionals.


A la primera part, hi trobem des d’un calendari gastronòmic fins a una llista de plats per als dinars i sopars. Les sopes, carns d’olla, purés, escudelles, ocupen la segona part de l’obra. La tercera part està dedicada a les carns i menuts d’escorxador, plats de peix, llegums i salses. Finalment, els bescuits gelats, granissats, posaran el punt final a la quarta part del llibre.


Ignasi Domènech i Puigcercós (Manresa, 8 de setembre de l’any 1874-Barcelona, 11 de novembre de 1956). Inicià el seu contacte amb el món de la restauració a la Fonda del Centre, que regentava el seu oncle a la capital del Bages, i als catorze anys se n’anà a Barcelona. En aquella època ingressà a la Societat de Cuiners l’Artística Culinària. Durant uns anys, treballa en fondes i hotels de Monistrol, Puigcerdà, Madrid i Burgos, i l’any 1893, marxa a París, on treballa en diversos restaurants de prestigi. L’any 1894 ingressa a la Societat de Cuiners de París i, al cap de poc, és seleccionat per anar a treballar a l’Hotel Savoy de Londres, a les ordres del gran mestre Auguste Escoffier. A principis dels anys vint, Domènech retorna a Barcelona. Va ser cofundador de l’editorial Quintilla-Cardona, que li edità la seva obra. Les seves obres més conegudes són els receptaris Àpats i, sobretot, La teca.


Fitxa tècnica del llibre.


Una mostra del llibre.