divendres, 18 de gener de 2008

Sarsuela de peix

Ingredients per a 4 persones:

4 rodanxes de Lluç d’un dit de grossor
4 rodanxes de Rap d’un parell de dits de grossor
1 Calamar d’uns 500 grams
4 Escamarlans mitjans
8 Gambes
400 gr. de cloïsses de carril
400 gr. de musclos
1 ceba gran
3 cullerades de tomàquet natural triturat

Ingredients per la picada:

12 pinyons
6 ametlles
2 grills d’all
Julivert
1 llesca de pa fregit
Un mica de xocolata negre
1 gotet de Xerès sec



Preparació:

1. Enfarinem els talls de rap i lluç.
2. Posem en una paella oli i quan sigui calent fregirem primer el rap, després el lluç, les gambes i els escamarlans. Un cop fregit ho anirem retirant i reservant.
3. En un pot posarem les cloïsses i musclos i deixarem que s’obrin al vapor.
4. Posem oli en una cassola i farem el sofregit, primer la ceba ben picada i quan ja estigui dauradeta hi posem el calamar. Quan aquest vagi quedant dauradet hi posem 3 cullerades de tomàquet natural triturat sense pell ni grana.
5. Quan tinguem el sofregit a punt prepararem la picada amb els pinyons, les ametlles, els grills d’all, una mica de julivert, una llesca de pa fregit, una mica de xocolata negre ben picada i el got de Xerès Sec.
6. Afegim aquesta picada a la cassola amb el sofregit, ho remenem bé i anem posant el peix i marisc que teníem fregit, ben col•locat.
7. Hi tirem el caldo de les cloïsses i musclos i si cal una mica de fumet o aigua.
8. Comprovem de sal i deixem fer xup-xup fins que estigui.

1 comentari:

Laura ha dit...

Sarsuela de peix:

Jo he tingut el plaer de menjar just la de fotografia,i la veritat es que jo ho recomano!! això si que es: "bocatta di cardinali" (La foto a tot gas que si no això fred no val res). jejeje,
un petonas, a la millor cuinera!!