dijous, 22 de novembre del 2007

Rap a la marinera

Ingredients:

¾ de quilo de rap en rodanxes
¼ de quilo de cloïsses
1 ceba gran
1 tomàquet
1 copa de vi blanc sec
1 grill d’all
julivert
farina
8 ametlles torrades
1 bri de safrà en branca
1 culleradeta de pebre vermell
oli i sal.




Preparació:
Renteu el rap, sequeu-lo i a continuació el saleu.

Poseu una mica de farina en un plat i enfarineu els talls de rap, els fregiu durant un parell de minuts en una paella amb una mica d’oli, un minut per cada costat a foc viu, seguidament, reserveu-los en calent.

A la mateixa paella o cassola, feu el sofregit, ja sabeu primer la ceba ben picadeta, fins que quedi ben confitada i rosseta i tot seguit el tomàquet. Quan ja estigui fet el sofregit apagueu el foc i ho retireu del foc.

Ara prepararem la picada. Posem al morter o picadora les ametlles, l’all, el julivert i el safrà. Quan ho tinguem ben picat i afegim el got de vi i ho dissolem bé.

Tornem a posar la cassola amb el sofregit al foc i hi tirem la picada, avivem el foc i deixem reduir un moment el vi. Seguidament ja i podem posar el rap i les cloïsses, que haurem rentat prèviament. Afegiu una mica de fumet o aigua.

Deixem que cogui uns 10 minuts a foc mig.
Rectifiquem de sal i ja tenim el plat a punt de servir.