dijous, 29 de novembre del 2007

Peus de porc

Ingredients per a 4 persones:
4 peus de porc
llard
oli
2 cebes
4 cullerades tomàquet triturat
3 grills d’all
1 copa de vi ranci
sal
pebre

Picada:
20 ametlles torrades
10 avellanes torrades
2 torradetes
1 grill d’all
julivert
brou dels peus




Preparació:

Quan hagueu passat els quatre peus de porc per la flama del foc i els hagueu netejat bé, talleu-los per la meitat.

Després, lligueu-los altra vegada junts, per tal que no es deformin, i poseu-los en una olla, coberts d’aigua i amb una fulla de llorer, una pastanaga, una ceba i una mica de sal. Coeu lentament durant dues hores, si fa no fa.

Traieu el brou, extraieu els ossos més grans i tots els que pugueu. Després reserveu-los.

Poseu en una cassola oli i llard a parts iguals i poseu-hi la cebes que haurem ratllat prèviament. Quan sigui ben confitada i afegiu els alls picats i el tomàquet triturat i deixeu que es faci bé.

Quan tingueu el sofregit fet i tireu el vas de vi ranci i el deixeu evaporar.

Seguidament ja podeu treure el fil dels peus, separeu les meitats amb compte i els aneu posant a la cassola, procurant que la part exterior de cada meitat del peu, recolzi sobre la base de la cassola. Ara els hi tireu un parell de cullerots del brou colat de bullir els peus, salpebreu, sacsegeu bé la cassola per tal que quedi tot ben repartit, tapeu la cassola i ho deixeu amb el foc baix.

Ara feu la picada; piqueu en el morter les avellanes, les ametlles, l’all, una mica de julivert i les torradetes. Diluïu-ho amb una mica de brou i afegiu-ho al guisat. Cobriu-ho amb un xic més de brou colat de bullir els peus.

Comproveu de sal, tapeu la cassola i deixeu coure lentament fins que siguin tous i al seu punt. Serviu-ho a la mateixa cassola.