dimecres, 21 de novembre del 2007

Calamars farcits


Per a 4 persones us faran falta:
- 8 calamars (mitjans)
- 400 grams de carn picada de porc
- dos grans d’all
- julivert
- un ou
- pa sec
- farina
- oli
- una ceba gran
- dos tomàquets madurs
- fumet de peix
- un gotet de vi blanc
- escuradents

Per fer la picada:
- un grapat d’ametlles
- un grill d’all
- julivert
- una torradeta de pa



(aquestes són les fotos d'un super-calamar que vaig farcir)


- En primer lloc caldrà que netegeu bé els calamars (vigileu quan els compreu que estiguin ben sencers), deixeu-los escórrer i separeu les bosses de les potes i ales.
- Passeu per la picadora les potes i ales del calamar, els alls pelats i unes fulles de julivert. Quan ho tingueu ben picat ho barregem bé amb la carn picada, vigilant que quedi tot ben barrejat. Afegiu després l’ou i treballeu-ho tot junt. Per lligar-ho us anirà bé afegir-hi una mica de pa sec, però eviteu que la pasta quedi massa densa. Ara saleu-ho tot plegat i quan estigui ben barrejat fregiu lleugerament aquest farcit en una paella, amb una mica d’oli. Aneu-ho remenant, a fi que quedi fregit tot plegat, no només la part exterior.
- Tot seguit amb aquest farcit (que haureu deixat refredar una mica) ompliu les bosses dels calamars, prement però vigilant alhora de no rebentar-les. Tanqueu cada calamar amb un escuradents i punxeu-los uns quants cops (això evitarà que es rebentin al posar-los a la paella).
- Un cop ja teniu els calamars plens, els enfarineu lleugerament.
- Poseu al foc una paella amb una mica d’oli, i hi fregiu els calamars. Han de quedar enrossits, però no massa, ja que acabaran de coure després.
- Ara, ja els teniu fregits, per tant els traieu de la paella i els reserveu.
- Coleu l’oli i poseu-lo en una cassola (de fang o antiadherent), quan estigui calent afegiu-hi una ceba picada i deixeu que vagi coent poc a poc. Quan estigui gairebé confitada incorporeu-hi els tomàquets ratllats i rectifiqueu el punt de sal.
- Quan el sofregit estigui fet, afegiu aleshores el fumet de peix i barregeu-ho bé. Ha de coure a foc lent. Al cap d’un quart d’hora podeu incorporar-hi els calamars farcits i deixar que vagi fent.
- Poseu el gotet de vi blanc i feu-hi una picada. Ja sabeu per fer-la cal que poseu en el morter o picadora, el grills d’all, les ametlles torrades i prèviament pelades, el julivert i la torradeta. Remullarem la picada amb una mica del fumet o aigua, que ens ajudarà que s’esmicoli més. Una vegada tot plegat quedi com una pasta, ho dissolem amb una mica de la salsa del mateix guisat i ho aboquem tot a la cassola.
- Ho deixem coure amb la cassola tapada una estoneta més, fins que estigui.
Com a consell us diria que com tots els guisats, us quedarà millor si el prepareu el dia abans de menjar-lo.

Espero que us agradi.
Bon profit!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

ha estat un èxit. felicitats. han quedat molt bons.

Anònim ha dit...

He tingut la satisfacció de probar-los cuinats per aquesta cuinera (autora del blog), i tot i que no es un dels meus plats predilectes he de dir que a partir d'haver-los menjat, la meva opinió ha variat, li van quedar "d'estrella michelin".
Que comenci a tremolar la Roscalleda!!

Cuñááá!