divendres, 13 de novembre de 2009

Com coure els fesols del ganxet o mongetes.

Cal que els posem en remull la nit abans. La quantitat d’aigua serà de tres vegades el volum dels fesols. Si els posem amb aigua que sigui dura (que porti molta calç), afegirem una mica de bicarbonat per trencar la calç de l’aigua.


Passades unes 12 hores els escorrem i els posem a l’olla amb aigua freda.

Els deixem a foc lent fins que arrenquin el bull, fer-ho així ens garantirà que la pellofa no es separi del fesol.


Quan comenci l’ebullició els espantarem, això vol dir tirar-hi aigua freda per tal de tallar el bull i deixar que torni a començar a bullir de nou. Això ho farem un parell o tres vegades.

Els farem bullir a poc a poc, aproximadament una hora i mitja, tot i que caldrà que els vigilem, ja que segons si són més o menys tendres, farà que variï el temps d’ebullició. Ho salarem quan quedi poc temps de cocció.

Un cop els tinguem bullits els escorrem i ja els tenim a punt de menjar amanits amb un raig d’oli d’oliva o els podem cuinar com més ens agradin.