dilluns, 30 de novembre del 2009

Presentació d'El Parc a taula 2009-10 del Parc de la Serralada Litoral

Demà dimarts, 1 de desembre, a les 17.00h, el Centre d'Acollida Turística de Teià acollirà l'acte de presentació de la segona edició del programa 'El Parc a Taula' del Parc de la Serralada Litoral.

L'acte serà presidit pel diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral; el president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, Daniel Cortés; i l'alcalde de Teià, Josep Botey; i comptarà amb la participació d'alguns dels restaurants, cellers i productors i artesans alimentaris que formen part d'El Parc a taula, que oferiran algunes de les especialitats del bo i millor que es pot tastar vora el parc. Al programa, hi participen establiments dels municipis d'Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Canovelles, El Masnou, Martorelles, Tiana, la Roca del Vallès i Vilanova del Vallès.

El Parc a taula és un programa de desenvolupament socioeconòmic que pretén destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

El programa es va iniciar l'any 2001 al Parc del Garraf i al d'Olèrdola, en el marc del programa cultural Viu el Parc, i s'ha estès durant aquests anys al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des del 2005, i al Parc del Foix, des del 2007. Es preveu que aviat arribi també al Parc del Castell de Montesquiu i al Parc Natural del Montseny.

En aquesta segona edició al Parc de la Serralada Litoral participen els cellers de la Denominació d'Origen Alella, a més de diversos allotjaments, restaurants i productors i artesans alimentaris dels 14 municipis que conformen el Consorci del parc. També col·laboren: el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, l'Associació d'Hostalers de Cabrils, el Consorci de Turisme del Vallès Oriental i el Consell Regulador de la D.O. Alella.

Informació publicada a la pàgina web de la Diputació de Barcelona