dilluns, 16 de novembre del 2009

Prop de 60 restaurants del Maresme i del Vallès Oriental participen a les V Jornades Gastronòmiques del Raïm de la DO Alella

Els representats dels diferents municipis que formen part de la DO Alella han brindat amb cava per celebrar l´inici de les V Jornades Gatronòmiques del Raïm de la DO Alella que comença avui i que es perllongarà fins el 29 de novembre. Els municipis que participen en aquesta edició 2009 són Alella, Cabrils, El Masnou, Montgat, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.


Enguany les jornades arriben a la seva cinquena edició amb un èxit de participació, ja que són a prop de seixanta restaurants de les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, els que hi col·laboren oferint menús amb una variada oferta de plats amb productes autòctons i acompanyats pels vins de la DO Alella.

Activitats relacionades amb el vi
Els visitants podran participar de les diferents activitats complementàries, que organitzen els municipis amb l´objectiu d´agrair-los la confiança i participació a les jornades i alhora donar a conèixer les diferents rutes i propostes existents relacionades amb el vi, i promoure la mobilitat entre les dues comarques que conformen la DO Alella.

Algunes d´aquestes activitats són l´organització d´exposicions com la de la Biblioteca de Cabrils titulada “Les vinyes de Cabrils”; la trobada de plaques de cava del Masnou; les visites guiades com la que organitza el municipi del Masnou a la casa del Marquès i els jardins del parc del llac, o la que ofereix Montornès del Vallès a les vinyes més representatives de la localitat; el curs d´iniciació de tast de vins al Masnou, la visita a la Cella Vinària de Teià o la visita als forns romans de Vilassar de Dalt.

DO Alella
Les vinyes que configuren l´actual Denominació d'Origen Alella, una de les més petites de la península, cobreixen una extensió d´unes 560 hectàrees ubicades entre el mar Mediterrani i la Serralada Litoral, al nord de Barcelona. Aquestes s'han anat modernitzant amb el pas del temps i han incorporat noves tècniques i nous sistemes de conreu i d'elaboració, mantenint però la qualitat i una forta personalitat.

Els seus vins blancs són reconeguts per la seva qualitat tant els que són d´una varietat de raïm, ja sigui pansa blanca, chardonay o sauvignon blanc, com els que són resultat de cupatges. No obstant, no només els blancs són exquisits, sinó que els rosats amb garnatxa, merlot i pansa rosada, i els negres elaborats amb varietats de cabernet sauvignon, ull de llebre i merlot són dignes de menció.

A la DO d´Alella hi ha a la vora de 140 viticultors que produeixen una mitja de 8.000 hectolitres.

Notícia publicada a la web del Consell Comarcal del Maresme