El Dia de la Cambra a Osona reconeix les empreses més destacades de l’any
- Les empreses osonenques Mecanitzats Kim; Companyia Cervesera del Montseny; Miquel Ferrer de Construccions Ferrer i l’Associació Sant Tomàs-Parmo han estat escollides com a les empreses més significatives de la comarca durant aquest any. Han rebut els guardons en reconeixement a la seva tasca empresarial de mans del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i del president de la delegació de la Cambra a Osona, Oriol Guixà.
La Cambra de Comerç de Barcelona, a través de la seva delegació a Osona, va lliurar dimarts passat a l’Auditori del Sucre (Vic), els Premis Cambra, coincidint amb la celebració del Dia de la Cambra a Osona. Durant el decurs de l’acte es va celebrar, a més, una interessant conferència a càrrec del director general de la Fundación de Cajas de Ahorros (FUNCAS), Victorio Valle amb el títol: “La recuperació sostinguda de l’economia: condicions i possibilitats”.
L’acte va comptar amb la presència de més de 250 persones entre empresaris, autoritats i representants públics de la comarca, encapçalats pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls i el president de la delegació de la Cambra a Osona, Oriol Guixà.
Premi al millor projecte empresarial d’emprenedors: la Companyia Cervesera del Montseny
La Companyia Cervesera del Montseny comença la seva activitat l’any 2007, aprofitant l’oportunitat de comprar l’antiga maquinària de la microcervesera anglesa Wolf Brewery, on havia treballat el mestre cerveser de l’empresa. L’empresa produeix quatre tipus de cervesa diferents, totes elles naturals: la +Lupulus, la +Malta, la +Negra i la +Blat. A més, els dos cervesers de l’empresa porten a terme una experimentació constant per tal d’elaborar noves cerveses que puguin esdevenir productes de temporada.
El procés productiu comença amb el macerat de les maltes prèviament triades (segons cada recepta), en el tanc de maceració. Una vegada se li han extret els sucres a la malta, s’obté el most, que es passa a la caldera de cocció. Aquí es porta a ebullició i s'hi afegeixen els diferents tipus de llúpol que necessita cada recepta. Seguidament es refreda i s’hi afegeix el llevat que actuarà sobre la cervesa consumint-ne els sucres dissolts i generant, de manera natural, el gas carbònic i l'alcohol característic d'aquesta beguda. En qüestió d'un mes, aproximadament, la cervesa ja es pot veure. A diferència de les cerveses comercials, el producte de la Companyia Cervesera del Montseny té com a valor afegit les propietats nutritives i saludables d’una beguda no pasteuritzada, amb aquest llevat actiu que, encara dins l’ampolla, fa millorar tant el gust com la gasificació del producte.
En la concessió d’aquest premi es valora, especialment, l’habilitat que ha tingut l’empresa a l’hora d’aprofitar les oportunitats que se l’hi han presentat, la rapidesa amb la qual s’ha implementat el projecte i el reconeixement i acceptació que ja ha obtingut per part del mercat.
També s’ha tingut en compte el fet que és pionera en l’elaboració de cervesa d’alta fermentació a Catalunya, i que treballa per estendre la cultura al voltant de la cervesa natural.
Notícia publicada al diari digital osona.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada