dimecres, 25 de novembre del 2009

Rabo de Toro

Ingredients per a 4 persones:

2 cues de bou grosses i grasses
2 pastanagues
1 porro
3 cebes
1 cabeça d'alls
2 tomàquets madurs
ramell d'herbes
1 got de vi negre o conyac
oli d'oliva
Sal, pebre negre

Per la picada:

2 torradetes
1 grill d’all
2 branques de julivert
15 ametlles torrades




Elaboració:

Es netegen les cues de bou i es tallen a trossos per les juntes de les vèrtebres en daus d'uns tres dits de gruix. Es renten i s'escorren.

S'escalfa oli en una cassola i es fregeixen els trossos de cua. Es retiren de la cassola, s'escorren i es reserven.

A la mateixa cassola hi poses a sofregir a foc lent, la pastanaga, el porro, les cebes i els grills d'all, tot prèviament pelat i tallat en finíssima juliana.
Quan estigui tendre el conjunt i abans de que prengui color, afegim el tomàquet ratllat i un ramell d’herbes; acabem de sofregir, afegim la carn i posem el vi negre o bé de conyac a foc fort deixant que s'evapori.

Aleshores, afegim l'aigua calenta que cobreixi bé la carn i ho deixem a foc lent de dues a tres hores. Anirem punxant fins que trobem que la carn sigui tendre.

Opcional:
Un cop sigui cuit, traiem la carn de la cassola i passem la resta pel xino, per tal d’assegurar-nos que no quedi cap os petit.

Tornem a la cassola la salsa i a sobre la carn. Ara fem una picada normal, la afegim a la cassola i deixem fent xup-xup fins que estigui.


Podem acabar el plat, fregint unes patates tallades a daus i posant-les a la cassola en el moment de servir.

Recepta de l'Adriana Pérez del Café-Snack-Bar CENTRE de Malgrat de Mar