dissabte, 9 d’abril de 2016

Cuetes de Rap al forn amb patates i verdures

Ingredients:

Una cueta de rap per persona (d’uns 300g cadascuna)
4 patates grans
2 cebes grans
1 pastanaga gran
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
½ got de vi blanc
½ got d’aigua (o de brou de peix)
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc o negre mòlt


Per a la picada:
10 avellanes
10 ametlles
10 pinyons
2 grills d’all
unes fulletes de julivert
½ got de vi blanc




Preparació:



Preescalfem el forn a 180ºC (a dalt i a baix).


Pelem i tallem les patates, les cebes i les pastanagues a rodanxes d’un centímetre de gruix i les posem ben repartides a la safata del forn a la que hi haurem posat un bon raig d’oli d’oliva prèviament.
Rentem els pebrots, els tallem a tires i els anem posant també.

Salpebrem, afegim el vi i el brou i tapem amb paper d’alumini. Ho posem al forn (només el foc de baix) a la meitat durant 15 o 20 minuts.
Passat aquest temps retirem el paper d’alumini, posem les cuetes netes i salpebrades a sobre les patates i enfornem uns minuts més, 10 o 15 depenent com siguin de grans (ara sense tapar).
Mentrestant preparem la picada i la posem per sobre i quan gairebé veiem que ja és tot cuit apaguem el forn i engeguem el grill un parell de minuts per enrossir un punt la picada.
A l'hora de servir, amb una cullera, reguem per sobre amb el suquet que queda a la safata.