dilluns, 10 d’octubre del 2016

Guacamole


Ingredients:

2 alvocats madurs
½  ceba gran
1 tomàquet verd d’amanir (que sigui madur)
½ llimona
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de poma
Sal








Preparació: 

Pelem i rentem la ceba, la tallem ben petita i reservem.


Rentem el tomàquet, el partim per la meitat, li traiem la pell i la grana i el tallem també a dauets ben petits. Reservem.

Partim els alvocats per la meitat, els hi retirem l’os central i amb l’ajuda d’una cullera traiem tota la carn i la posem en un bol.

Afegim el suc de mitja llimona, un pessic de sal i amb una forquilla l’anem aixafant. Quan  tinguem la textura desitjada afegim el tomàquet i la ceba i ho barrejarem tot plegat.


Un cop enllestit ho amanim amb oli, sal i vinagre, al gust.

Finalment ho cobrim amb paper film i ho reservem a la nevera. Un cop fred, ja estarà llest per a menjar!


Notes:


Cal tenir en compte que els alvocats han d’estar madurs però NO passats, ja que aleshores donarien mal sabor al nostre guacamole. Algunes formes de comprovar-ho, a part de pel color que ja ens ajuda força a veure-ho, és traient la mica de tija que tenen enganxada, si és de color verd, no està madur, si és de color marró fosc, està passat, però si és de un color grogós vol dir que està al punt. Una altre forma és prement la seva pell amb el dit, i notar que estan tendres sense que el dit s’ensorri, encara que això pot malmetre el fruit.


El guacamole se’ns conservarà uns dies (pocs) a la nevera, però, cal tenir en compte que estigui ben tapat amb film de cuina i que aquest, estigui en contacte amb la salsa.