dissabte, 22 d’octubre del 2016

Conill amb salsa

Ingredients:


1 conill
1 pebrot verd
3 cebes
1 porro
2 grills d’all
1 fulla llorer
Oli verge oliva extra
Sal
Pebre negre
Vi negre
Aigua o brou






Preparació:

Posem un bon raig d’oli a la cassola i enrossim per tots costats el conill que tindrem salpebrat. Foc viu. Quan porti una estona afegim una fulla de llorer i el dos grills d’all sencers. 

Mentrestant, sense deixar de vigilar la cassola, tallem ben petit el pebrot verd, la ceba i el porro. Reservem en plats diferents.

Quan el conill estigui ben rosset per tots costats, el retirem i reservem. (Deixem la fulla de llorer i els alls)

Posem a la mateixa cassola el pebrot que tenim tallat, donem unes voltes i en un parell de minuts ja hi podem posar la ceba i el porro. Remenem bé, abaixem una mica el foc i tapem. Deixem que es vagi sofregint, remenant de tant en tant.

Tan bon punt veiem que el sofregit ja està fet, hi posem el conill que tenim reservat i un raig de vi negre. Amb foc viu deixem que s’evapori i ja hi podem posar un got d’aigua o brou que tindrem calent. Salem. Abaixem el foc, tapem la cassola i deixarem una bona estona fins que el conill quedi ben tendre. Mínim 30 minuts.

Passat aquest temps, retirem el conill reservant-lo en un plat, retirem la fulla de llorer, (que ja podem llençar) i tota la resta ho aboquem en un pot, ho triturem ben fi amb el turmix, ho tornem a posar a la cassola i el conill també.

Engeguem amb foc suau que faci xup-xup una estoneta més i cinc minuts abans de tancar el foc hi posem un grapat de fesols cuits.

Ara si que ja ho tindrem a punt per servir encara que, com totes les cassoles, si reposen, molt millor.

Bon profit!!



Notes:

En lloc de posar-hi els fesols hi podem posar quelsevol altre llegum, saltejar uns bolets, o deixar anar la imaginació.

En el sofregit, també hi podem posar el tomàquet com sempre.