dilluns, 31 d’octubre de 2016

Panellets de pinyons i de coco

Ingredients:

100 g. Patata
500 g. Ametlla marcona mòlta
500 g. Sucre
16 g. Clara d’ou (1/2 clara d’un ou aprox.)






Preparació:

Rentem bé la patata i la fem bullir amb pell i tot, un cop bullida la pelem, la posem en un bol i amb una forquilla l’aixafem bé.

Aboquem el sucre i la clara d’ou en el bol de la patata i barregem fins integrar-ho.

Afegim l’ametlla mica en mica i barregem amb les mans o vareta d’amassar. 

Quan tinguem tota l’ametlla afegida ho podem abocar a sobre el marbre per acabar d’amassar-ho bé amb les mans i en fem una bola.

La posem al bol, la tapem amb un drap i deixem reposar a la nevera, mínim 24 hores.



Després de les hores de repòs, traiem la massa de la nevera una bona estona abans de manipular-la. 


La partim en dos, d’una en farem els de PINYONS:

250 g. Massapà (aquest que hem fet)
250 g. Pinyons
1 ou

El que farem serà batre un ou sencer en un bol i barrejar-hi els pinyons i ho deixarem al menys una hora perquè el pinyó s’impregni bé de l’ou i ens sigui més fàcil enganxar al panellet.
Preescalfarem el forn a 220ºC.

Agafarem el tros de massapà, en farem una “botifarra” com si féssim plastilina i l’anirem tallant a bocins iguals.

Amb la palma de les mans els hi donarem forma rodona.

Seguidament els anirem posant al bol on hi tenim els pinyons amb l’ou i anirem agafant cada tros amb un bon piló de pinyons i amb l’ajut de les dues mans anirem prement amb una mica de força per tal d’enganxar-los bé.

Els anirem col·locant a sobre la safata del forn que tindrem preparada amb un full de paper de forn.

Col·loquem la safata amb els panellets a la part de baix i tan bon punt els panellets agafin un color dauradet (de 5 a 8 minuts depenent de la potència de cada forn) els traiem i els posem sobre una reixeta per refredar.

* POSICIÓ DEL FORN:
GRILL 
220ºC
MEITAT/BAIX (a baix de tot en el meu cas)
De 5 a 8 minuts



De l’altre meitat en farem els de COCO:
250 g. Massapà
100 g. Coco ratllat
1 clara d’ou

Posem el massapà en un bol, hi aboquem el coco i una clara d’ou. Amassem bé amb les mans fins aconseguir una massa enganxosa.

Cobrim la safata del forn amb paper de cuinar, amb les mans anem fent muntanyetes i les anem posant a sobre, les pintem una mica per la punta amb ou batut i ja els podem posar al forn que haurem preescalfat.
Els posarem a la part baixa del forn, només amb el grill engegat a 220ºC i entre 5 i 8 minuts.
Recordem que els panellets només s’han de flamejar, no coure`ls.

Un cop freds ja es poden servir. 

Per conservar-los millor fora de la nevera i tapats amb un drap net.