3 ous
250g sucre morè
1 iogurt
7cl (½ got del iogurt) d’oli de gira-sol
220g farina (3 gots del iogurt) de farina
1 sobre de Royal
1 sobre de vainilla
1 pessic de sal
1 raig d’anís
Mantega per untar la safata
Preparació:
Posem el forn a escalfar a 200 graus (només a baix).
En un bol posarem els ous i batem amb les varetes a velocitat forta, quan comenci a escumar afegim el sucre mica en mica, en unes tres o quatre vegades, sense deixar de remenar. Continuem a velocitat màxima i constant fins a blanquejar* (*veurem que la barreja ha augmentat de volum i ha quedat blanquinosa).
Seguidament afegim el iogurt i remenem amb les varetes ara a la velocitat mínima, només per barrejar (15 segons) (hem de vigilar de no perdre el volum que hem obtingut blanquejant els ous i el sucre).
Ara posem l’oli i fem com abans remenant una mica i amb cura.
Posem un pessic de sal.
Ara ja podem posar la farina, el llevat i el sucre de vainilla al tamís o colador i ho anem afegint i remenant amb moviments envoltants fins integra-ho tot. Afegim un rajolí d’anís i remenem fins que ens quedi una massa ben fina i uniforme.
Untem la safata amb la mantega i ja hi podem abocar la massa.
Enfornem durant 25 minuts, a 220ºC, només amb el foc de baix i posat a la meitat del forn. De totes maneres punxar amb l’escuradents per tenir certesa de que la cocció és correcte (si surt net vol dir que ja és cuit).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada