
Ingredients:
600 grams de carn de vedella “JARRET”
1 ceba gran
1 tomàquet
1 cabeça d’alls
1 fulla de llorer
1 gotet de vi ranci
2 pastanagues
4 patates
farina
oli
Preparació:
Començarem per tallar la carn a daus de la mida d’una nou, encara que, podeu demanar a la carnisseria que us la tallin, sigui com sigui, agafem els daus de la carn de vedella, els salem i els enfarinem.
Posem en una cassola oli abundant. Quan sigui ben calent i posem la carn i la rossegem.
Un cop fregida la retirem i reservem.
A la mateixa cassola i amb el mateix oli, sofregim una ceba ben picada i un cop estigui daurada, afegirem el tomàquet ratllat.
Quan el sofregit estigui, hi afegim la carn juntament amb una cabeça d’alls, una fulla de llorer i un gotet de vi ranci i deixem que el vi redueixi.
A continuació cobrim la vianda amb aigua, tapem la cassola i deixem a foc mig que vagi coent.
Ara tallem les patates escapçant-les a daus irregulars i les pastanagues a rodanxes. Ho afegim tot a la cassola i ho salem.
Amb la cassola tapada deixem que vagi fent xup-xup durant aproximadament una hora.
L’estofat estarà llest quan trobeu que la carn està ben tova i es desfà a la boca.
Bon profit!
8 comentaris:
moltes gracies m'ha sortit molt bo!!!una pregunta en comptes de vi ranci es pot posar,cazalla o anis?jo rekordo l'avia ke li afegia...(cazalla)
M’alegra molt saber que t’ha sortit bo, en quant a canviar el vi ranci per anís o cazalla no sé que dir-t’hi. Suposo que si la teva àvia el posava li pots posar, jo ho desconec. La cuina ja té això, que depenent de la zona d’on ets hi ha costum de fer servir uns ingredients o altres.
Aquest plat és molt fàcil de fer i molt bó. Felicitats
No sé on el trobaria, ara, el vi ranci.
Hi ha algun producte que s'hi pugui assemblar i "fer el fet"? Conyac, potser?
Gràcies per endavant.
Mira si tens vi negre com a primera opció, sinó posa-hi el conyac i ja em diràs com t’ha sortit.
molt bo increible el sabor
Us recimano afegir pesols juntament amb la patata i pastanaga. Queda un plat mès complert nutricionalmentestofat de vedell. Ja que els pesols són llegums.
a casa la mare ho feia amb conyac i es com ho faig jo
Publica un comentari a l'entrada