diumenge, 21 de febrer del 2016

Bunyols de carbassó

Ingredients:

2 carbassons mitjans 
1 grill d’all
1 ou
5 cullerades de farina aprox.
1 culleradeta de llevat
Pebre negre
Sal 
Oli d’oliva









Preparació:

Rentem bé els carbassons i els ratllem.
Els posem a l’escorredor i els salem. 
Deixem una mitja horeta per tal que treguin l’aigua que porten.
En un bol hi deixatem un ou, afegim el carbassó que tenim a l’escorredora, el grill d’all picadet, la culleradeta de llevat i anem posant la farina cullerada a cullerada, tot remenant, fins que tingui la textura adequada. Posem una mica de pebre negre mòlt i rectifiquem de sal, només si cal (recordem que l’hem posat al carbassó).


Per a coure'ls podem fer-ho de diverses maneres:

1.- En un pot amb oli suficient per a cobrir-los, (jo ho faig igual que amb les croquetes, un pot no massa gran amb uns quatre dits d’oli i tres o quatre peces cada vegada). Agafem amb una cullera una mica de la massa i amb l’ajuda d’una altra cullera ho aboquem a l’oli per fer així els bunyols. Quan veiem que agafen color donem la volta i quan ja estiguin (és prou ràpid) els posem en un plat amb paper de cuinar que escorrin bé l’excés l’oli.

2.- En una paella amb un raig d’oli, anem posant els bunyols i els aplanem. Seguim el mateix procés anterior, donem la volta quan siguin rossets i posem a escórrer en un plat amb paper de cuina.
3.- I la tercera opció, al forn. Preescalfem el forn a 180º dalt i baix, posem un raig d’oli a la safata del forn, anem fent els pilanets i ho enfornem fins que veiem que agafen color.

Sigui com sigui, queden boníssims.

Nota:
També hi podem ratllar una mica de formatge a la massa.