dijous, 26 de novembre del 2009

El Celler de Can Roca ja té tres estrelles Michelin

Ahir al vespre, en el sopar festa celebrat al madrileny Mercat de San Miguel s'han fet oficials alguns dels rumors que pronosticaven el repartiment de les estrelles Michelin de la Guia del 2010.

Hi ha hagut sorpreses com no podia ser d'una altra manera i com sempre tractant-se del panorama espanyol no han estat del tot bones. Per fi els germans Roca aconsegueixen la seva molt esperada tercera estrella i es queden sense, Mugaritz i Quique Dacosta Restaurant. Una veritable llàstima i sobretot una oportunitat perduda de la Guia Michelin per solucionar les diferents cotes de mesurar que tenen segons el país on es publiquin.

Els resultats que es podran veure a la propera Guia Michelin del 2010 són:

Guanya la seva 3a estrella
El Celler de Can Roca (Girona)

Guanyen la 2a estrella
Casa Marcial de Arriondas (Astúries), Lasarte de Barcelona, La terraza del Casino (Madrid), i Les Cols (Olot).

Guanyen la 1a estrella
El Etxebarri Axpe (Biscaia), l'Enoteca de l'Hotel Arts de Barcelona, A Estación de Cambre (la Corunya), MB de Guia de Isora (Tenerife), Bo.Tic, de Corça (Girona), Julio Fontanar dels Alforins (València), La Fonda Xesc de Gombrèn (Girona), Cocinandos de León, La Broche(Madrid), Diverxo (Madrid), Kabuki Wellington (Madrid), Ramon Freixa (Madrid), As Garzas, de Malpica (la Corunya), La Cabana de la Finca Buenavista (Múrcia), Alejandro de Roquetas del Mar (Almeria), Torreó de l'Índia de Xerta (Tarragona).

Perd la 2a estrella
Tristany, de Portals Nous (Mallorca).

Perden la seva estrella
Kursaal de Sant Sebastià, El Gallery Arts & Food de Gijón, Lillas Pastia d'Osca, el Chaflán de Madrid, el Solar de Puebla de Santa Cruz De Bezana (Cantàbria), Read's, de Santa Maria del Camí, (Mallorca), la Taverna de Rotilio de Sanxenxo (Pontevedra) i Alejandro del Toro (València)

Ara és temps de reflexió i treball pels que guanyen, pels que haurien d'haver guanyat i pels que perden. Ànim a tots!

Notícia publicada a El Mundo