dissabte, 7 de novembre del 2009

Neix la figura del PANNIER

En una ponència en el marc de la jornada professional sobre Innovació Gastronòmica de Sant Sebastià

NEIX LA FIGURA DEL PANNIER

El promotor és Francesc Altarriba, propietari de l’únic taller gastronòmic de pa.


Francesc Altarriba, propietari del primer i únic taller gastronòmic de pa BonBlat existent a tot l’Estat Espanyol, promotor de la nova cultura del pa i expert assessor gastronòmic, ha estat el responsable de fer una doble ponència per l’Asociación de Empresarios de Hostelería de Gipuzkoa, a Sant Sebastià.



Dins el marc d’una jornada professional innovadora en el tractament del pa a la restauració s’ha presentat per primera vegada la figura del anomenat Pannier, que és el responsable del pa dins el restaurant, com el Sommelier ho és en matèria de vins i el Barista, dels cafès. “La creació d’aquesta nova figura ha despertat un gran interès i posa de manifest l’imminent canvi dins la restauració, que passa per potenciar els equips de sala”, exposa el propi Francesc Altarriba.

Ha estat dins el departament d’I+D del taller gastronòmic BonBlat, a Manlleu, on s’ha desenvolupat el nou concepte creat per Francesc Altarriba anomenat SPAIPA Quality System, on és el personal de sala qui s’ocupa del pa (Pannier) i no pas els equips de cuina, tractant el pa amb la mateixa qualitat que es fa amb la resta de productes d’hostaleria. Més informació a www.spaipa.es.