divendres, 6 de novembre del 2009

Ferran Adrià, rep el Premi Tàstum Especial Jurat

El prestigiós cuiner ha rebut el Premi Tàstum Especial Jurat en la segona edició del certament agroalimentari, que s'ha celebrat recentment a Barcelona. Es tracta d'un reconeixement a la seva llarga trajectòria professional. El Tàstum 2009 ha atorgat però altres guardons.

Premiats al Tàstum 2009


El Premi Tàstum Especial Jurat ha estat pel cuiner Ferran Adrià.

El Premi Tàstum Difusió, l'ha rebut Pere Tàpies, per la seva divulgació de la gastronomia catalana en diferents mitjans.

El Premi Tàstum Jove artesà alimentari innovador és per Joan Muntada Garriga, de Castellar del Vallès per l’ofici de pastisser i per ser tot un especialista en figures de xocolata.

El Premi Tàstum Vinya i Vi ha estat per Quim Vila alma mater de Vila Viniteca i representant de més de 80 marques, en la modalitat de Distribució i Comercialització; Ester Nin filla de viticultor i una de les enòlogues amb més prestigi de l'estat, en la modalitat d'Enologia i el Celler de Capçanes que té 86 socis productors i està situat a la DO Montsant, en la modalitat Producció.

Així mateix, en aquesta edició del Tàstum 2009 també s’han atorgat 59 Diplomes de mestres artesans alimentaris.

Finalment, el Premi Tàstum a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA), s'ha atorgat a Rovira, C.B. de Sagàs a la comarca del Berguedà, en la modalitat de premi a l’empresa agrària per la implantació d’innovacions dins del procés productiu; i en la modalitat d'agroindústria el premi l’ha rebut l’Ajuntament de Barberà de la Conca - Viver Comarcal de Celleristes de Barberà per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari.