divendres, 30 de novembre de 2007

Fideuà

Ingredients per a 4 persones

400 grams de fideus del número 1 (100 grams per persona)
1 sípia gran
500 grams de cuetes gamba o llagostins pelats
1 litre de fumet (si no el voleu fer vosaltres, podeu posar-lo d’aquest que ja es ven preparat)
1 ceba
1 tomàquet ratllat
1 grill d’all
Oli i sal.



Preparació:

Poseu un raig d’oli d’oliva en una paella a foc lent, amb un grill d’all pelat i sencer.


Aneu remenant l’all i quan sigui daurat, el traieu. En aquest mateix oli calent i tireu els fideus.

Els aneu remenant fins que quedin dauradets. Un cop fet això els traieu del foc i els reserveu.

Apart, agafeu la paella per fer-hi la fideuà i feu-hi un sofregit amb la ceba i el tomàquet.

Un vegada el sofregit estigui fet, hi poseu la sípia tallada a daus, la deixeu fer uns minuts i afegiu les cuetes de gamba o llagostins pelades.

Quan estigui tot cuit i afegiu els fideus que teníeu reservats, ho remeneu bé tot plegat i tireu el fumet de peix.

Baixeu el foc i espereu que els fideus absorbeixin el fumet, i quan ja no tinguin suc, poseu la paella al forn a gratinar uns dos o tres minuts perquè els fideus quedin secs i s’aixequin.

Retireu-la del forn i ja podeu servir-la.

Això si, no us oblideu d’acompanyar-la amb un bon all-i-oli.

Bon profit!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

gràcies...bonissima