dimarts, 20 de novembre del 2007

Escudella barrejada

(temps aprox. 2 hores)

Ingredients:

- 4 litres d’aigua
- dues o tres fulles de col
- dues pastanagues
- 2 patates grosses
- 1 ceba mitjana
- 1 branca d’api
- 1 os de pernil
- 1 cuixa de gallina
- ½ peu de porc cru
- 1 os del genoll
- 1 tall de cansalada ibèrica
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- un parell de grapats de cigrons (que posarem en remull el dia abans 24 hores)
- un grapat de mongetes (que posarem en remull en començar a fer l’escudella i les pelarem abans de posar-les a l’olla)
- 100 gr. de fideus mitjans.

Ingredients per a fer la pilota:

- 300 grams de carn picada
- pa sec
- llet
- 1 ou
- all i julivert
- farina






Preparació:

Comencem fent el brou: preparem una olla grossa al foc amb força aigua i la fem bullir. Hi afegim la cuixa de gallina, l’os de pernil i l’os del genoll.

Posem les mongetes en remull.

Preparem, ara, la pilota: col·loquem el pa en un bol i el remullem amb la llet.

Salpebrem la carn picada que farem servir per a la pilota.

Afegim l’ou al bol on tenim la carn picada i ho anem barrejant tot bé

Piquem un gra d’all molt petit i l’afegim a la carn. Continuem barrejant-la.

Hi afegim, ara, un trosset del pa que hem remullat amb llet, l’anem desfent amb les mans i barrejant amb la carn.

Piquem una mica de julivert i també l’hi afegim.

Mentrestant, anem escumant el caldo.

Fem unes pilotes petites amb les mans, que en garantiran molt millor la cocció, les anem enfarinant i les reservem.

Ara ja podem començar a tallar a trossets petits el peu de porc i la cansalada i ho afegim a l’olla.

Ja hi podem abocar els cigrons que teníem en remull des del dia abans.

Pelem les mongetes que teníem en remull i les posem també.

Trinxem ben trinxades les fulles de col, tallem la pastanaga a rodanxes que partirem per la meitat, tallarem la ceba a daus i tallem també la patata a daus ben petits.

Tallarem ben petit l’api o bé sencer per si el volem retirar al acabar.

Afegim totes les verdures al brou.

Ho salem.

Afegim, ara, els fideus a l’olla on tenim el brou; esperem uns 20 minuts i ja els tindrem fets.

Un cop tinguem la pasta gairebé feta, hi afegim les pilotes i les botifarres que haurem tallat a rodanxes. 10 minuts més i ja tindrem la nostra olla barrejada acabada!


Recomanació important: un cop haguem escumat el caldo abaixem una mica la intensitat del foc i tapem l’olla amb una tapadora al revés i hi posem aigua, si cal afegir aigua al caldo, fem servir aquesta i si la utilitzem o bé s’evapora n’hi anem posant més, amb això garantirem un caldo exquisit.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Boníssima, ja l'he feta i et felicito. Gràcies, i des d'aqui t'animo a què continuis amb més receptes.