Ingredients:
- 4 litres d’aigua
- dues o tres fulles de col
- dues pastanagues
- 2 patates grosses
- 1 ceba mitjana
- 1 branca d’api
- 1 os de pernil
- 1 cuixa de gallina
- ½ peu de porc cru
- 1 os del genoll
- 1 tall de cansalada ibèrica
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- un parell de grapats de cigrons (que posarem en remull el dia abans 24 hores)
- un grapat de mongetes (que posarem en remull en començar a fer l’escudella i les pelarem abans de posar-les a l’olla)
- 100 gr. de fideus mitjans.
Ingredients per a fer la pilota:
- 300 grams de carn picada
- pa sec
- llet
- 1 ou
- all i julivert
- farina
Preparació:
Comencem fent el brou: preparem una olla grossa al foc amb força aigua i la fem bullir. Hi afegim la cuixa de gallina, l’os de pernil i l’os del genoll.
Posem les mongetes en remull.
Preparem, ara, la pilota: col·loquem el pa en un bol i el remullem amb la llet.
Salpebrem la carn picada que farem servir per a la pilota.
Afegim l’ou al bol on tenim la carn picada i ho anem barrejant tot bé
Piquem un gra d’all molt petit i l’afegim a la carn. Continuem barrejant-la.
Hi afegim, ara, un trosset del pa que hem remullat amb llet, l’anem desfent amb les mans i barrejant amb la carn.
Piquem una mica de julivert i també l’hi afegim.
Mentrestant, anem escumant el caldo.
Fem unes pilotes petites amb les mans, que en garantiran molt millor la cocció, les anem enfarinant i les reservem.
Ara ja podem començar a tallar a trossets petits el peu de porc i la cansalada i ho afegim a l’olla.
Ja hi podem abocar els cigrons que teníem en remull des del dia abans.
Pelem les mongetes que teníem en remull i les posem també.
Trinxem ben trinxades les fulles de col, tallem la pastanaga a rodanxes que partirem per la meitat, tallarem la ceba a daus i tallem també la patata a daus ben petits.
Tallarem ben petit l’api o bé sencer per si el volem retirar al acabar.
Afegim totes les verdures al brou.
Ho salem.
Afegim, ara, els fideus a l’olla on tenim el brou; esperem uns 20 minuts i ja els tindrem fets.
Un cop tinguem la pasta gairebé feta, hi afegim les pilotes i les botifarres que haurem tallat a rodanxes. 10 minuts més i ja tindrem la nostra olla barrejada acabada!
- un grapat de mongetes (que posarem en remull en començar a fer l’escudella i les pelarem abans de posar-les a l’olla)
- 100 gr. de fideus mitjans.
Ingredients per a fer la pilota:
- 300 grams de carn picada
- pa sec
- llet
- 1 ou
- all i julivert
- farina
Preparació:
Comencem fent el brou: preparem una olla grossa al foc amb força aigua i la fem bullir. Hi afegim la cuixa de gallina, l’os de pernil i l’os del genoll.
Posem les mongetes en remull.
Preparem, ara, la pilota: col·loquem el pa en un bol i el remullem amb la llet.
Salpebrem la carn picada que farem servir per a la pilota.
Afegim l’ou al bol on tenim la carn picada i ho anem barrejant tot bé
Piquem un gra d’all molt petit i l’afegim a la carn. Continuem barrejant-la.
Hi afegim, ara, un trosset del pa que hem remullat amb llet, l’anem desfent amb les mans i barrejant amb la carn.
Piquem una mica de julivert i també l’hi afegim.
Mentrestant, anem escumant el caldo.
Fem unes pilotes petites amb les mans, que en garantiran molt millor la cocció, les anem enfarinant i les reservem.
Ara ja podem començar a tallar a trossets petits el peu de porc i la cansalada i ho afegim a l’olla.
Ja hi podem abocar els cigrons que teníem en remull des del dia abans.
Pelem les mongetes que teníem en remull i les posem també.
Trinxem ben trinxades les fulles de col, tallem la pastanaga a rodanxes que partirem per la meitat, tallarem la ceba a daus i tallem també la patata a daus ben petits.
Tallarem ben petit l’api o bé sencer per si el volem retirar al acabar.
Afegim totes les verdures al brou.
Ho salem.
Afegim, ara, els fideus a l’olla on tenim el brou; esperem uns 20 minuts i ja els tindrem fets.
Un cop tinguem la pasta gairebé feta, hi afegim les pilotes i les botifarres que haurem tallat a rodanxes. 10 minuts més i ja tindrem la nostra olla barrejada acabada!
Recomanació important: un cop haguem escumat
el caldo abaixem una mica la intensitat del foc i tapem l’olla amb una tapadora
al revés i hi posem aigua, si cal afegir aigua al caldo, fem servir aquesta i
si la utilitzem o bé s’evapora n’hi anem posant més, amb això garantirem un
caldo exquisit.
1 comentari:
Boníssima, ja l'he feta i et felicito. Gràcies, i des d'aqui t'animo a què continuis amb més receptes.
Publica un comentari a l'entrada