Ingredients:
30 gr. d’ametlles torrades
30 gr. d’avellanes torrades
4 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
2 nyores
1 llesca de pa
1 bitxo
sal
oli d’oliva
vinagre
Preparació:
Posem en una safata els 4 tomàquets madurs sencers, que haurem rentat prèviament i la cabeça d’alls. Ho posem al forn a 200º que ja tindrem calent; ho deixem uns 10 o 15 minuts, fins que veiem que als tomàquets se’ls hi esclata la pell i els alls queden daurats per fora i tous per dins. Els retirem i deixem refredar.
Posem les nyores i el bitxo en remull en aigua tèbia; caldrà que les obriu per tal que hi penetri l’aigua i les estovi.
Torrem una llesca de pa a la torradora.
Ara comencem a pelar els tomàquets i els alls i els anem posant en el pot que hi farem la salsa.
Amb l’ajuda d’un ganivet raspem la carn de les nyores i la del bitxo i ho posem també al pot (cal vigilar quant bitxo posem segons vulguem que sigui de picant la salsa) per qui no li agradi que piqui en podem prescindir.
Afegim les ametlles, les avellanes i la llesca de pa torrat i ho anem batent tot a poc a poc.
A continuació comencem a afegir l’oli de mica en mica, com si féssim una maionesa, sense deixar de batre.
I ja per acabar posarem el vinagre i la sal al gust de cadascú.
30 gr. d’ametlles torrades
30 gr. d’avellanes torrades
4 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
2 nyores
1 llesca de pa
1 bitxo
sal
oli d’oliva
vinagre
Preparació:
Posem en una safata els 4 tomàquets madurs sencers, que haurem rentat prèviament i la cabeça d’alls. Ho posem al forn a 200º que ja tindrem calent; ho deixem uns 10 o 15 minuts, fins que veiem que als tomàquets se’ls hi esclata la pell i els alls queden daurats per fora i tous per dins. Els retirem i deixem refredar.
Posem les nyores i el bitxo en remull en aigua tèbia; caldrà que les obriu per tal que hi penetri l’aigua i les estovi.
Torrem una llesca de pa a la torradora.
Ara comencem a pelar els tomàquets i els alls i els anem posant en el pot que hi farem la salsa.
Amb l’ajuda d’un ganivet raspem la carn de les nyores i la del bitxo i ho posem també al pot (cal vigilar quant bitxo posem segons vulguem que sigui de picant la salsa) per qui no li agradi que piqui en podem prescindir.
Afegim les ametlles, les avellanes i la llesca de pa torrat i ho anem batent tot a poc a poc.
A continuació comencem a afegir l’oli de mica en mica, com si féssim una maionesa, sense deixar de batre.
I ja per acabar posarem el vinagre i la sal al gust de cadascú.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada