divendres, 18 de gener del 2008

Mandonguilles amb bolets

Per a fer les mandonguilles

150 g. de carn de porc picada
150 g. de carn de vedella picada
100 g. de cansalada picada
2 ous
unes molles de pa remullades en llet
1 grill d’all, julivert, sal,
farina

Per a fer la picada

15 ametlles
1 grill d’all
Julivert
2 torradetes petites de pa

2 pots de rovellons
Oli d’oliva
1 ceba gran
3 cullerades de tomàquet natural triturat
1 got de vi ranci
Aigua

Preparació:

1. En primer lloc poseu en un bol gran, la carn de porc i vedella ja picades, afegiu-hi els dos ous, el julivert i all picat, les molles de pa prèviament remullades amb llet; assaoneu amb sal i pebre i treballeu-ho bé amb la forquilla fins que quedi tot ben barrejat. Formeu llavors pilotetes de la mida i a gust de cadascú.

2. En una paella amb oli ben calent les rossejarem i les retirarem i reservarem, amb el mateix oli i fregirem també els bolets en aquest cas rovellons, sinó en trobeu perquè ja no és temporada podeu comprar-los envasats.

3. Ara en una cassola i posarem un raig d’oli d’oliva i farem el sofregit, ja sabeu primer la ceba ben picadeta i quan sigui ben dauradeta i posarem tres cullerades de tomàquet natural triturat.

4. Quan tinguem el sofregit a punt, hi tirarem el got de vi ranci i deixarem que redueixi un moment; ja hi podrem posar les mandonguilles i els bolets que teníem reservats. Tot seguit prepararem la picada.

5. Posem al morter o a la picadora una dotzena d’ametlles, un grill d’all, unes branquetes de julivert i un parell de torradetes petites de pa; ho piquem be fins que ens quedi una massa ben fina.

6. Tirem ara la picada a la cassola. Tot seguit afegim l’aigua fins que cobreixi i rectifiquem de sal.

7. Deixem fer xup-xup fins que la salsa espesseixi i ja tindrem les mandonguilles amb bolets a punt.

Ja sabeu que sempre us dic que els guisats son millor d’un dia per l’altre.