Ho ha dit a Cuinateràpia, el gastrònom i especialista en formatges, Enric Canut*.
"M'estic referint tant al mató com al recuit, el recuit drap o el brossat que es fa al Pirineu o el brull al sud de Tarragona, d'això en som especialistes; després parlaríem del Garrotxa que és un formatge d'elaboració artesanal que es fa sobretot a la Catalunya Central. Hi han unes catorze o quinze formatgeries artesanes per tot el territori que fan aquest formatge de cabra suau mantecós amb la pell florida de color blavós i, per últim jo diria que som especialistes també en tot el que són quallades àcides de llet de cabra o de vaca i a partir d'aquestes quallades fem formatges amb formes, textures i presentacions molt divertides amb la qual cosa podem sentir-nos molt orgullosos".
Canut, també ha destacat la presència del formatge al nostre país :
"A Catalunya, hi ha moltíssima cultura formatgera, pot estar actualment en un vint-i-cinc o trenta per cent de consum per sobre de la mitjana espanyola. Som un poble que coneixem, valorem i gaudim amb els formatges. A nivell de tot l'estat, la cultura formatgera baixa una mica, però esta creixen bastant. Si fa vint anys teníem un nivell molt baix, en aquests vint anys s'ha triplicat quasi quadruplicat el coneixement i el consum d'habitant/any, en tot tipus de formatge, per tant estem en el bon camí."
* ENRIC CANUT està considerat una autoritat mundial en matèria de formatges artesans, ja que ha desenvolupat i desenvolupa l'activitat formatgera des de tots els seus àmbits: l'elaborador, el comercialitzador i també el pedagògic. Enric Canut (Barcelona, 1956) és també codirector de la fira "Barcelona Degusta".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada