dimecres, 14 d’octubre de 2009

Albergínies farcides

Ingredients: (per a 4 persones)


2 albergínies ben grans
400 grams de carn picada (porc, vedella)
1 ceba gran
2 grill d’all
2 cullerades tomàquet natural triturat
½ got de vi blanc
1 culleradeta de pebre vermell
julivert
8 cullerades de beixamel
formatge ratllat
sal





Preparació:

Rentem bé les albergínies per fora, les tallem per la meitat i les coem al forn.


Un cop cuites, amb una cullereta retirem la polpa, deixant-ne un gruix de un centímetre tot al voltant i reservarem.

Pelem i piquem la ceba. En una paella amb un raig d'oli, la sofregim.


Quan comenci a agafar color hi posem els grills d’all també picats, un parell de branquetes de julivert picadet, donem unes voltes més i tot seguit, afegim la carn picada.

Jo he utilitzat una barreja de porc i vedella a parts iguals.

Quan la carn estigui feta hi tirem el ½ got de vi blanc, quan s’hagi evaporat afegim la polpa de les albergínies, el tomàquet triturat; remenem unes voltes i ja podem posar la culleradeta de pebre vermell, una mica de pebre negre, i rectifiquem de sal.


Ara ja ho tenim tot a punt.
Farcim les albergínies amb la barreja i les col·loquem a la safata de forn.

Fem una beixamel.

Necessitem llet sencera, mantega, farina, sal i pebre blanc. Opcionalment i per a qui li agradi s’hi pot posar nou moscada.

Posem en un pot 2 cullerades grans de mantega que deixarem desfer a temperatura suau. Seguidament hi afegim 3 cullerades grans de farina i remenem amb una cullera de fusta fins que quedi una massa ben fina, l’hem de deixar daurar una miqueta.

Quan veiem que la farina i la mantega que es comença a daurar hi tirem la llet calenta mica en mica, remenant sense parar amb un batedor de varetes.

Una vegada incorporada la llet seguim coent uns 10 minuts, fins que agafi la textura desitjada.

A mesura que anem incorporant llet, veurem que la crema anirà quedant més fluida, però s’espessirà amb la cocció.

Ara ja només ens queda cobrir amb un parell de cullerades de beixamel cada meitat.


Per sobre hi posem el formatge ratllat al nostre gust.


Ho posem en una safata resistent al forn, ho fem gratinar i ja ho tenim a punt de servir.


Espero que us agradin.