2 albergínies ben grans
400 grams de carn picada (porc, vedella)
1 ceba gran
2 grill d’all
2 cullerades tomàquet natural triturat
½ got de vi blanc
1 culleradeta de pebre vermell
julivert
8 cullerades de beixamel
formatge ratllat
sal
Preparació:
Rentem bé les albergínies per fora, les
tallem per la meitat i les coem al forn.
Un cop cuites, amb una cullereta retirem la
polpa, deixant-ne un gruix de un centímetre tot al voltant i reservarem.
Pelem i piquem la ceba. En una paella amb un raig d'oli, la sofregim.
Quan comenci a agafar color hi posem els
grills d’all també picats, un parell de branquetes de julivert picadet, donem
unes voltes més i tot seguit, afegim la carn picada.
Jo he utilitzat una barreja de porc i
vedella a parts iguals.
Quan la carn estigui feta hi tirem el ½ got
de vi blanc, quan s’hagi evaporat afegim la polpa de les albergínies, el
tomàquet triturat; remenem unes voltes i ja podem posar la culleradeta de pebre
vermell, una mica de pebre negre, i rectifiquem de sal.
Ara ja ho tenim tot a punt.
Farcim les albergínies amb la barreja i les
col·loquem a la safata de forn.
Fem una beixamel.
Necessitem llet sencera, mantega, farina,
sal i pebre blanc. Opcionalment i per a qui li agradi s’hi pot posar nou
moscada.
Posem en un pot 2 cullerades grans de
mantega que deixarem desfer a temperatura suau. Seguidament hi afegim 3
cullerades grans de farina i remenem amb una cullera de fusta fins que quedi
una massa ben fina, l’hem de deixar daurar una miqueta.
Quan veiem que la farina i la mantega que
es comença a daurar hi tirem la llet calenta mica en mica, remenant sense parar
amb un batedor de varetes.
Una vegada incorporada la llet seguim coent
uns 10 minuts, fins que agafi la textura desitjada.
A mesura que anem incorporant llet, veurem
que la crema anirà quedant més fluida, però s’espessirà amb la cocció.
Ara ja només ens queda cobrir amb un parell
de cullerades de beixamel cada meitat.
Per sobre hi posem el formatge ratllat al
nostre gust.
Ho posem en una safata resistent al forn, ho fem gratinar i ja ho tenim a punt
de servir.
Espero que us agradin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada