divendres, 30 d’octubre del 2009

Caixa Laietana organitza una excepcional exposició per donar a conèixer la millor gastronomia amb bolets





Del 5 de novembre al 8 de desembre a l’Ateneu Caixa Laietana, amb la col•laboració de la Societat Catalana de Micologia

- El prestigiós restaurador Santi Santamaria inaugura l’exposició amb una conferència sobre gastronomia amb bolets

- La mostra es complementa amb tallers infantils, conferències i cursets de cuina a càrrec de reconeguts restaurants catalans


Mataró, octubre de 2009.- Ens trobem en temporada de bolets. Cada vegada són més les persones que es llancen als boscos a la recerca d’aquest preuat producte, moltes vegades sense conèixer quins són aptes per al consum i quins altres són tòxics. La mostra “El bolet al plat”, organitzada per Caixa Laietana i la Societat Catalana de Micologia pretén acostar aquest producte natural al públic general, perquè conegui les diverses varietats que n’existeixen i el perill d’intoxicació, així com les tècniques de conreu professional per algunes varietats de bolet que es poden trobar i, sobretot, com cuinar-los de la manera més apetitosa una vegada collits. L’exposició es complementa amb tallers infantils, cursets de cuina a càrrec de coneguts restaurants locals, a més d’interessants conferències sobre micologia.


El prestigiós restaurador Santi Santamaria serà l’encarregat d’inaugurar la mostra a l’Ateneu Caixa Laietana el pròxim dijous, 5 de novembre, a les 19h, amb una conferència sobre la gastronomia amb bolets.


L’Exposició

A la planta baixa de l’Ateneu Caixa Laietana hi haurà instal•lada la mostra de bolets, explicacions sobre com s’ha de comportar el boletaire al bosc, com s’han de collir els bolets, el bolet de cultiu, etc. A més, es farà un èmfasi especial en la toxicitat dels fongs, amb l’objectiu de conscienciar el públic del perill de consumir bolets desconeguts, tenint en compte l’elevat nombre d’intoxicacions que tenen lloc cada any, i fins i tot algunes morts. En aquest sentit, hi haurà diversos jocs de classificació de bolets per conèixer-ne els diversos tipus.

A la segona planta, la gastronomia amb bolets serà l’estrella. Hi haurà la projecció permanent de la preparació de receptes amb bolets per part de 10 populars restaurants catalans.


La mostra, d’entrada lliure, es podrà visitar a partir del dijous, 5 de novembre, els dies laborables de 17.30 a 20.30 hores i els dies festius d’11.30 a 13.30h i de 18.30 a 20.30h. S’accepten visites de grups escolars.

Conferències de micologia

Paral•lelament a la mostra, els boletaires més inquiets podran participar en les tres conferències sobre micologia que s’impartiran els dijous, a les 18.30h, a la segona planta de l’Ateneu Caixa Laietana. La més destacada és la que oferirà el prestigiós restaurador Santi Santamaria el 5 de novembre, sobre gastronomia amb bolets. Anselm Mayoral parlarà sobre la toxicitat dels fongs el 12 novembre i Miquel Bolea impartirà una ponència sobre el conreu de bolets el 19 de novembre.

Activitats infantils

Els dimarts, a partir de les 17h, els nens i nenes que s’acostin a l’exposició podran participar en diversos tallers infantils de manualitats i lectura de contes al voltant dels bolets.

Part culinària

Els dimecres a les 18.30h seran els dies més suculents de la mostra “El bolet al plat” ja que quatre restaurants locals impartiran tallers de cuina en viu on presentaran delicioses receptes amb bolets.



Exposició: EL BOLET AL PLAT
Inauguració: Dijous, 5 de novembre a les 19.00h
Oberta fins al 8 de desembre
Lloc: Ateneu Caixa Laietana
Horari: Feiners de 17.30 a 20.30h, festius d’11.30 a 13.30h i de 18.30 a 20.30h


Conferències:
5 novembre a les 19h
“Gastronomia” a càrrec de Santi Santamaria, cuiner del restaurant Can Fabes.

12 novembre a les 18,30h
“Toxicitat” a càrrec d’Anselm Mayoral, membre de l'Associació Catalana de Micologia

19 novembre a les 18,30h
“Conreu de bolets” a càrrec de Miquel Bolea, membre de l'Associació Catalana de Micologia

26 novembre a les 18,30h
“Bolets” a càrrec de Salvador Mateu Pou, propietari i cuiner del restaurant Les Ginesteres, d’Argentona


Tallers infantils
A càrrec del Centre de Cultura Caixa Laietana

10 novembre a les 17h
17 novembre a les 17h
23 de novembre a les 17,30h: taller de cuina per a infants
24 novembre a les 17h
1 desembre a les 17h

Tallers gratuïts “cuina de bolets en viu”
11 de novembre a les 18,30h. Restaurant Bocca, Mataró
18 de novembre a les 18,30h. Restaurant Sangiovese, Mataró
25 de novembre a les 18,30h. Bar Iluro, Mataró

Informació i reserves de grups:
Trucar al telf. de Caixa Laietana 93 741 75 31