divendres, 9 d’octubre del 2009

“La cuina tradicional i la d’autor són dos mons que poden conviure”.


Així ho ha explicat avui Tana Collados en el programa “Cuinateràpia”.
Tana Collados és professora del Màster en Comunicació i Gastronomia de la Universitat de Vic, directora i presentadora del programa sobre gastronomia “Al Vostre gust” de TV3 i autora del llibre amb el mateix nom.

(resum del programa emès divendres 9 d’octubre)


Tan de bo que els estudiants de cuina estiguessin cada cop més interessats en la cuina tradicional; és el que hem intentat demanar durant molt de temps.

Ja que se sap que a les escoles de cuina els nois i noies, entraven i sortien volent ser Ferran Adrià i això és una gran distorsió de l’educació en cuina. Perquè? home, no pot ser començar la casa per la teulada ja que la cuina tradicional és el nostre fonament, la nostra cultura i a partir de la qual s’ha d’elaborar un altre discurs.
Aquest discurs de la cuina d’autor, si considerem que la cuina té molta creació jo no crec que es mori; el que si és veritat, és que entre la tendència a recuperar per part de la cuina professional, la cuina tradicional, que això també reflecteix en l’interès dels joves, fantàstic. Per tant la cuina d’autor i la tradicional són dos mons que poden conviure.

Que ha passat? doncs que segurament la crisi posa a cadascú al seu lloc. No sé si hi haurà lloc per a tots els restaurants tal com els entenem ara i per aquesta creació que moltes vegades havia perdut el nord. Se’n ha fet un gra massa i ara és moment de recuperar el gust i la tradició i com que la cuina és creació, de cuina d’autor en continuarà havent.