Ho ha dit el gastrònom Pep Palau, en declaracions a Cuinaterapia.
" Fins no fa gaires anys semblava que més enllà del vi no hi havia beguda noble per portar a la taula i és un error. Si be és veritat que el nostre cultiu de vinyes deixa palès un país vitivinícola i la nostra tradició d'acompanyar els menjars amb vi és un fet de la nostra cultura, també és veritat que des de molt antic s'ha practicat la elaboració de cervesa.
Des de tant antic, que a Catalunya hi ha les primeres restes arqueològiques de elaboració de cervesa i això denota que els habitants d'aquestes terres quan encara no tenien consciència de ser el que som i de que tinguessin un país amb una cuina i cultura pròpia, ja elaboraven cervesa. L' hem acabat entenen, doncs segurament, d'una manera una mica esbiaixada com una beguda refresc per fer passar la sed i, en canvi, té moltes aplicacions a la gastronomia i una presència a la taula que va molt més enllà de fer passar la sed. És un producte noble, que té moltes variants. Pot ser elaborada de les maneres més autentiques i més inimaginables i que per tant, conèixer-la, descobrir-la ens obre a la nostre cuina i a la taula moltes possibilitats".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada