divendres, 16 d’octubre de 2009

“La cultura agroalimentària és una bona eina per dinamitzar la economia del municipi”.

Així ho ha dit en declaracions a Cuinateràpia, Josep Frias, alcalde d’Hostalric.
L’Ajuntament d’Hostalric treballa en la creació del Centre d’Interpretació del Territori de l’Alimentació. El Fons Europeu de Desenvolupament Regional, Feder, ha concedit una subvenció de 613.870 € per tirar endavant aquesta iniciativa.

Sr. Frias com va sorgir la idea de la creació del Centre d’Interpretació del Territori de l’Alimentació?
Bé, la idea sorgeix d’un projecte comú a la comarca de La Selva, on vam esbrinar que hi havia un potencial important en la indústria agroalimentària, i que per tant, seria bo per intentar dinamitzar la comarca crear tres centres, un de formació per donar perfils en persones formades per indústries agroalimentàries, un tecnològic per ajudar a evolucionar la indústria agroalimentària i després un espai més lúdic, un espai on puguem fer presentacions de productes, on fer formació per gent professional i no professional, i que tot això alhora, des d’aquest espai, d’aquest centre, ajudés a dinamitzar la economia del nostre municipi, que com tots sabeu és un municipi històricament tèxtil, però que el tèxtil ja sabem el que ha passat, està anant a menys i que per tant, pensem que el tema gastronòmic, l’alimentació sana, juntament amb tot el món de la industria agroalimentària de la comarca, juntament amb tots els restaurants de bon nivell que tenim a la comarca, doncs, poden ser un bon tàndem pel nostre patrimoni. Aquesta és la idea, la filosofia,i el camí pel futur que volem per Hostalric.

www.laselvacomunica.cat
(resum del programa emès divendres 16 d’octubre)