Pàgines
- Pàgina d'inici
- ARROSSOS i PASTES
- VERDURES i LLEGUMS
- CARNS
- PEIXOS i MARISC
- SOPES i CREMES
- OUS i FORMATGES
- PANS i COQUES
- POSTRES i DOLÇOS
- SALSES
- A-Z RECEPTES DE CUINA
- A-Z POSTRES i DOLÇOS
- CONSELLS i RECOMANACIONS
- LLIBRES i PUBLICACIONS
- JORNADES i FIRES GASTRONÒMIQUES
- PROPOSTES i ACTES GASTRONÒMICS
- CUINATERÀPIA BIO
- CUINATERÀPIA SOLIDÀRIA
dilluns, 5 d’octubre del 2009
Lluç a la catalana
Ingredients per a 4 persones:
1 lluç tallat a rodanxes
4 patates
2 gots d’oli
1 cullerada de farina
1 ceba gran
1 grill d’all
2 cullerades de tomàquet natural triturat
1 plat de farina
1 culleradeta de pebre vermell
Sal
Ingredients pel fumet de peix:
1 litre i 1/4 d’aigua
1 fulla de llorer
1 gotet de vi blanc
1 tros de ceba
Sal
El cap i sobrants del lluç
Elaboració:
Tot els ingredients del fumet es posen a bullir en un pot, a foc viu, durant uns 20 minuts perquè quedi el caldo una mica reduït. Es passa pel colador i es reserva.
En una paella s’hi posa l’oli a escalfar. Mentrestant, es pelen, renten i tallen les patates en rodanxes no massa fines. Es sequen amb un drap net i es van fregint per tandes. Un cop fregides (no gaire), es reserven en un plat.
Després es renten i sequen bé les rodanxes de lluç, es passen per un plat de farina i es fregeixen. Es reserven igualment.
En una cassola posem un raig d’oli d’oliva, el just per cobrir-ne el fons. Hi tirem la ceba ben picadeta, el grill d’all també ben picat. Ho anem fent amb foc mig fins que es comenci a daurar. Afegim aleshores la cullerada de farina, després el tomàquet i, després de donar-li unes voltes, el pebre vermell; remenem i ràpidament traiem del foc (ja que el pebre vermell es crema molt ràpid).
Fora del foc anem afegint a poc a poc el fumet (3 o 4 gots ben bé). Es torna a posar al foc i li donem unes voltes fins que s’espesseixi una mica; ara hi posem les patates i, a sobre els talls de lluç. Ho deixem fins que les patates siguin tovetes (20 o 25 minuts), hi ho servirem en la mateixa cassola.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada