dilluns, 5 d’octubre del 2009

“L’avia Remei diu a Cuinateràpia, que al Maresme tenim de tot”.


Al llarg de l’entrevista, Remei Ribas ens ha donat un munt de recomanacions i consells per tal d’estalviar temps i diners a la cuina.


(resum del programa emès el passat divendres 2 d’octubre)


Tenim fruites i verdures, tenim de tot; llavors aquí tenim el mar i al mar, el peix. El peix si és fresc i és acabat de fer no necessita salses de cap mena, el que passa, que tenim l’avantatge que tenim aquests congeladors ara, que si el peix ha estat congelat en alta mar, si el descongeles lentament està tan bó com si fos fresc.
Es clar que cada persona s’ha d’adaptar a les circumstàncies. Hi ha qui podrà comprar una cosa fresca, però sempre hem de comprar, per exemple... no aquell dia que necessitem allò, ho comprem tant si val 10 com si val 20, no.
És molt important utilitzar aquesta tecnologia de les neveres i congeladors, perquè per exemple, si comprem un dia a la plaça entre setmana, i veiem aquella sípia tan maca i aquell dia la venen barata, encara que no pensàvem comprar-la, doncs compra-la, talla-la, posa-la a la cassola, fes-la i guarda-la congelada, i en un moment determinat pots fer una fideuà, pots posar quatre talls en un arròs, pots fer-la amb patates i pèsols, o sigui et dona una sèrie de coses que si les tens a casa, no has d’anar a buscar aquell dia.
Veus el que no recomanaria que la gent poses al congelador és el tocino. El tocino cuit encara es guarda una mica, el tocino segons quin, cru es torna rànci. Fixa’t bé que no hi ha cap botiga de congelats que tinguin cansalada, botifarra, llomillo, això no n’hi ha de congelat per la grasa del porc que al congelar-se es fa rància.