dissabte, 24 d’octubre del 2009

Hi ha febre de bolets.


Aquest passat divendres, els oients de Ràdio Malgrat al llarg del programa “Cuinateràpia” van poder escoltar l’interessant xerrada sobre bolets que el gastrònom Pep Palau ens va oferir.
Us deixo aquí, alguns dels seus punts de vista.


Sr. Palau, podem dir que al nostre país hi ha febre de bolets?

"Si, una febre que en alguns moments sobrepassa els límits del tolerable, pels propis boscos i aficionats als bolets, i els qui estimem la natura, no?. Si, si, hi ha una febre molt gran, com no s'havia vist mai. Hem estat sempre un país micòleg i sempre hem sigut uns bojos pels bolets, però, el fet que els bolets hagin adquirit en els últims anys un valor comercial, juntament amb els mitjans com la televisió que han donat aquesta difusió, ha sobre dimensionat l'afició als bolets i crec que ha posat a alguns boscos en una situació límit".

Els bolets són, per tant, una moda a la taula?

"Ben segur, els bolets són una moda a la taula; no només ens agrada anar al bosc a collir-los o a caçar-los com es diu en algun lloc de Catalunya, sinó perquè menjar-los i portar-los a taula, és un dels plaers més grans que hi ha. De fet, fins i tot hi ha persones que tan sols els hi agrada menjar-los i no anar al bosc. Diria que els bolets formen part de la nostra tradició gastronòmica i formen part del nostre patrimoni culinari, estan al receptari de la cuina catalana des de molt antic i, en aquest sentit, això demostra que Catalunya és un país absolutament bolcat als bolets"
(resum del programa emès divendres 23 d’octubre)