dilluns, 26 d’octubre del 2009

APERITIUS I TAPES, Capricis dels sentits"

Ja és a les llibreries "Aperitius i tapes, capricis dels sentits", un llibre de Mariona Quadrada amb fotografies de Josep Borrell(*) amb tota mena d'entreteniments, des de tapes de bar clàssiques i antigues fins a aperitius contemporanis.

L'autora ha parlat del seu llibre en declaracions a Cuinateràpia: "El que explico en aquest llibre són una serie d'aperitius i tapes que n'hi ha des de les més clàssiques com poden ser unes patates braves, recuperant l'antiga salsa madrilenya, o bé per exemple, una tripa amb cigrons.

Però, d'altra banda, també hi han tapes molt modernes, com per exemple unes gambes amb cabell d'àngel cruixent envoltades amb uns fideus xinesos o unes magdalenes de bolets. Després hi ha tota una serie de "pinxos" d'aquests que trobem a la barra dels bars, tipus bascos, es a dir una mica de tot. També hi ha croquetes d'aperitius, gaspatxets i cremetes fredes.
És com una panoràmica a la cuina del divertiment perquè són coses que s'hi n'hem menjat, però, no són necessàries com el plat de verdures de cada dia o el bistec a la planxa, no?, i és d'entreteniment perquè a la gent que li agrada cuinar ho pugui passar bé i divertir-se".





(*)Josep Borrell Garciapons va cursar estudis d'arquitectura. Estudià disseny i fotografia a l'escola Eina. Va ampliar la seva formació de tècniques fotogràfiques a Barcelona i Suïssa. S'ha encarregat de la il.lustració fotogràfica d'onze llibres de guies, literatura, art i gastronomia. Ha publicat fotografies en portades de revistes d'arquitectura, fotografia i moda, i ha il.lustrat també catàlegs d'art. La seva obra ha estat exposada a Reus, Tarragona, Barcelona i Palma, i ha fet reportatges fotogràfics en 31 països.