dissabte, 10 d’octubre del 2009

Entrevistem a Eliana Thibaut i Comalada



Eliana Thibaut i Jaume Fàbrega són els autors del llibre “La cuina del Pirineu Català”, un llibre que ha editat Cossetània.


Aquesta setmana hem trucat a Perpinyà i hem parlat amb Eliana i entre altres coses ens ha dit que tal com deia Josep Pla “al Pirineu català és on es menja millor de Catalunya”.

“Si segur, perquè representa tota la varietat del menjar des del mar fins a la muntanya, és un ventall importantíssim de productes diferents i aquesta cuina és representativa de Catalunya”.

Del llibre Thibaut ha explicat... “que és una mirada sobre la unitat de la cuina catalana. Això vol dir que per nosaltres, pel menjar, per la gastronomia, la frontera no existeix i com que sempre he treballat amb en Jaume Fàbrega, penso que actualment els dos som instigadors i historiadors d’aquesta cuina. Hem fet mitja part cadascú i bé, jo treballo amb Cossetània ara fa uns vuit o deu anys, fan un treball fantàstic, però aquesta vegada amb aquest fotògraf, en Josep Borrell, em sembla que resulta una obra molt bonica. Jo estic molt contenta”.

(resum del programa emès divendres 9 d’octubre)