divendres, 25 de febrer de 2011

Torredembarra a punt per la 12 Diada i 5a Mostra del Bull

El fred és ideal per a degustar un bon bull i això ho podrà fer tothom que participi en la 12a Diada i 5a Mostra del Bull que es durà a terme a Torredembarra el pròxim 27 de febrer, al restaurant Morros, al passeig Marítim. El president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Font, ha explicat que enguany s'han preparat unes novetats molt atractives pel que fa a la mostra ja que s'oferirà una varietat de tapes elaborades per restaurants amb el bull com a ingredient destacat. Així, la Mostra, a més de la tradicional tapa del bull cuinat a l'allipebre, també es podrà tastar la samfaina de bull del restaurant Mulsum, les croquetes i raviolis de bull del restaurant el Capitán i arròs i marmitako de bull del restaurant el Vaixell.

El que sí que es manté és la fórmula de Mostra i Diada en un mateix dia per arribar a més públic oferint la possibilitat de triar un tast (de tapa + beguda) per un preu més econòmic. De fet, tenint en compte la crisi, l'organització ha decidit mantenir els preus: 25 € la Diada (dinar) i 5 € el tiquet de la Mostra.

6 cuineres i cuiners prepararan bull per a uns 250 comensals de la Diada i unes 250 tapes per a la Mostra, elaborant a casa seva el plat d'acord amb la pròpia tradició familiar. Són: Amadeu Bairaguet Padral, Iris Figuerola Biscamps, Eloi Figuerola Hurtado, Maria Dolors Garri Riambau, Remei Hurtado Mercadé i Álex Segú Soliva.

També es podrà menjar bull a diferents restaurants de la vila: Cal Quim, el Noi i la Quilla que oferiran aquest plat dins la seva carta el mateix dia 27 de febrer i fins al 6 de març.


En total, entre Mostra, Diada i bull a la carta de diferents restaurants es faran servir al voltant de 65 kg d'aquest aliment que és l'estómac sec de la tonyina.

Font d'informació Ajuntament de Torredembarra