dijous, 24 de febrer del 2011

Peus de porc

Com que de maneres d’elaborar un mateix plat n’hi ha tantes com us pugueu imaginar, avui us deixo una altra forma de preparar els peus de porc, per cert, així és com més èxit tenen a casa meva, a veure que us semblen a vosaltres.




Ingredients per a 4 persones:
4 peus de porc
1 cullerada de llard
oli
2 cebes grans
2 tomàquets madurs
3 grills d’all
1 fulla de llorer
1 vas de vi ranci
sal i pebre negre molt

Per a la picada:
20 ametlles torrades
20 avellanes torrades
2 torradetes
1 grill d’all
julivert
aigua





Elaboració:

Per fer-los, cal que si us és possible, els compreu a una carnisseria de confiança que segur us els vendran ja ben nets i els hi demaneu que us els tallin per la meitat.

De totes maneres si quan us poseu a fer-los veieu que no són del tot nets, els passeu per la flama del foc del fogons per acabar de treure alguns dels pèls que pugin haver quedat i seguidament els renteu bé.

Ara ja si que podem començar amb l’elaboració.

Primer de tot salarem una mica els peus, els enfarinarem i els rossejarem en una paella que tindrem ja prèviament al foc, amb l’oli d’oliva ben calent, ah! i no us oblideu de posar-hi uns escuradents dins, ja sabeu que això farà que no se’n cremi l’oli i ens doni cap regust estrany al plat. Quan els peus siguin rossets d’un costat els girarem, repetirem el procés i després els traurem i reservarem.

Ara pelarem i picarem ben petita la ceba i els alls.

Posarem en una cassola l’oli i la cullerada de llar i quan sigui calent abocarem la ceba i la sofregirem. Quan la ceba comenci a quedar transparent hi posarem els alls i quan gairebé estigui sofregit posarem els tomàquets ratllats sense pell ni grana i acabarem de deixar fer ben fet el sofregit.

Quan tingueu el sofregit fet i tireu el vas de vi ranci i el deixeu evaporar.(foc alt)

Seguidament ja podeu posar els peus a la cassola, procurant que la part exterior de cada meitat del peu, recolzi sobre la base de la cassola. Ara els cobriu amb aigua, salpebreu, sacsegeu bé la cassola per tal que quedi tot ben repartit, tapeu la cassola i ho deixeu amb el foc baix.

Feu la picada; poseu al vas de la picadora les avellanes, les ametlles, l’all, una mica de julivert i les torradetes, diluïu-ho amb una mica d’aigua i afegiu-ho a la cassola i si veieu que li cal una mica més d’aigua li poseu. Tapeu la cassola i deixeu coure lentament fins que siguin tous i al seu punt, un procés que pot trigar de dues a tres hores.

Ja sabeu que les cassoles són més bones d’un dia per l’altre.

I un darrer consell, quan ho serviu, feu-ho a la mateixa cassola.

1 comentari:

anirac ha dit...

que bo!! amb el vi ranci i la picadeta ha d'estar delicios!! m'encanten aquests plats de sucar-hi pa