dilluns, 7 de febrer de 2011

Potatge de Fesols del Ganxet

Ingredients:

½ quilo de fesols del ganxet
1 ceba gran
2 tomàquets madurs
1 pebrot verd
1 grill d'all
pebre vermell
1 xoriç de qualitat
150 grams de pernil ibèric talladet a trossets i ben fi, que tingui força greix
75 ml d'oli d'oliva
aigua i sal



Preparació:

Cal posar els fesols del ganxet en aigua freda la nit anterior. La quantitat d’aigua serà de quatre vegades el volum dels fesols.

L’endemà s’escorren i es posen els fesols a la cassola cobrint-los amb la ceba tallada ben fina, el tomàquet sense pell i sense llavors tallat en quatre trossos, el pebrot verd també tallat petit, el grill d’all pelat, el xoriç tallat a rodelles no molt gruixudes i els talls de pernil ibèric. Ho cobrim d’aigua, i ho posem a bullir a foc lent.

Quan arrenqui el bull caldrà afegir-hi una mica més d’aigua freda per tallar el bull (espantar-les), quan tornin a bullir afegirem una culleradeta de pebre vermell i l'oli, ho deixarem bullint a foc lent fins que veiem que els fesols estiguin ben tendres, en aquest moment rectifiquem de sal i ja ho tindrem llest per menjar.