dimarts, 8 de març del 2011

Carbassons farcits amb bolets i beixamel


Ingredients:
3 carbassons grans
1 ceba gran
1 pot de bolets barrejats
Oli

Per a la beixamel:
50 grams de mantega
2 cullerades de farina
2 gots de llet
Sal

Preparació:
En primer lloc netejarem sota l’aigua els carbassons, els eixugarem i tallarem les puntes i després per la
meitat. Cada meitat l’obrirem i en retirarem la polpa que reservarem. Posarem una olla amb aigua i sal al foc i quan bulli hi tirarem els carbassons que tenim preparats, els bulliren 10 minuts i passat aquest temps, amb cura que no se’ns trenquin els traurem de l’aigua i els deixarem escórrer.
Seguidament ja els podrem posar ben col·locats a la safata pel forn.

Ara picarem la ceba ben petita i en una paella amb un raig d’oli la començarem a sofregir, mentrestant picarem també petita la polpa del carbassó que hem reservat i quan la ceba comenci a ser transparent li afegirem.

Mentre això es va fent, tallarem ben petits la barreja de bolets i en una altra paella amb un raig d’oli els fregirem, quan comencin a agafar una mica de color hi abocarem un gotet de vi blanc que deixarem reduir amb el foc viu. Quan hagi reduït ho abocarem a la paella on hi ha la ceba i el carbassó, comprovarem de sal i continuarem la cocció de tot plegat junt, un parell de minuts més. Apagarem el foc, retirarem l’excés d’oli que ens hagi quedat a la paella i reservarem el conjunt.

Ara farem la beixamel en un pot i quan estigui l’abocarem a la paella on hi ha tot el farcit, barrejarem bé i ja ho tindrem a punt per omplir els carbassons.

Ja només ens caldrà posar una mica de formatge ratllat per sobre i posar-ho al grill fins que ens quedi ben rosset.

Espero que us agradin !