dimecres, 9 de març de 2011

17a Pesolada a Caldes d'Estrac

La Pesolada de Caldes d’Estrac s’obre al públic amb la celebració d’un acte popular que tindrà lloc el proper 20 de març a l´esplanada de Can Muntanyà. L'acte inaugural del certamen gastronòmic té lloc el dijous 10 de març, amb un sopar organitzat per l’Associació de Restauradors i Hostalers del municipi, que enguany serà només accessible a premsa especialitzada i convidats.

En la 17a edició de la Pesolada de Caldes, l’Ajuntament ha fet un pas endavant i ha decidit obrir al poble el certamen gastronòmic que té com a protagonista la varietat del pèsol de la floreta. Com ja va fer amb la Mongetada –jornada gastronòmica dedicada a la mongeta del ganxet–, l’Àrea de Promoció Econòmica ha organitzat enguany aquest àpat popular amb pèsols. El regidor de Promoció Econòmica, Àngel Rusiñol, explica que “a més de l’oferta dels restauradors locals quant a menús elaborats amb pèsols mentre dura el certamen, hem considerat que ja era hora que els nostres convilatans tinguessin l’oportunitat de gaudir d´aquest saborós llegum que ens identifica”.

Aquesta festa popular s’ha d'afegir a l’acte de presentació de la 17a Pesolada (avui,10 de març, a l´Hotel Jet) que enguany serà només accessible a la premsa especialitzada i als convidats, per decisió de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d´Estrac, entitat organitzadora de l´acte.

L’Ajuntament ha programat un acte popular per a celebrar la tradicional arribada del pèsol a la població. “Volem que la Pesolada arribi a tothom” explica Àngel Rusiñol, que afegeix que “com que el pèsol té una producció limitada, per poder fer realitat un àpat popular, el combinarem amb botifarra en aquesta primera Pesolada Popular de Caldes”.

La idea és que, en funció de l´acceptació que tingui, aquest acte popular es consolidi de cara a anys vinents pensant en degustar diferents menús de la cuina del pèsol i potenciant sempre la participació dels veïns i veïnes de Caldes.

Informació publicada a la web de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac.