dimecres, 9 de març del 2011

Gelat de Torró de Xixona


Ingredients:
1 barra de torró de Xixona (millor si és de qualitat)
1 pot de 200 grams de nata per muntar
2 o 3 cullerades de sucre
3 ous
2 cullerades de conyac, ron, vodka o licor similar (això farà que no es cristal·litzi el gelat)





Preparació:
Poseu en un bol la barra de torró i amb l’ajut d’una mà de morter i/o una forquilla l’aixafeu bé.
En un pot de la batedora, incorporeu els tres rovells d’ou i amb l’ajut de les varetes els munteu fins que tripliquin el seu volum, això ens donarà cremositat al gelat.

Un cop els rovells siguin ben barrejats, ja els podeu incorporar al bol del torró.

Aboqueu-hi les dues cullerades de licor i remeneu.

Seguidament munteu la nata, (posant-hi un parell de cullerades de sucre) i amb molta cura l’aneu incorporant al bol on hi ha el torró i els rovells fins aconseguir una pasta homogènia.

Poseu el bol al congelador unes tres hores.

Mentrestant deixeu les clares a la nevera sense muntar.

Passades les tres hores veureu que pels costats ja es comença a congelar.

Ara munteu les clares a punt de neu. (El sucre el podeu afegir al muntar les clares i així ajustar-lo al vostre gust, tot depèn si quan proveu la barreja que teniu amb el torró us agrada o el voleu més dolç.)
Un cop muntades les clares les aneu incorporant a la barreja amb cura, remenat suaument, fins que quedin ben mesclades.

Ja només ens queda omplir el motlle que voleu pel gelat, tot i que també podeu omplir flameres i així ja us quedaran els gelats individuals, tot depèn de la vostra imaginació i de la presentació que hi vulgueu donar.

Espero que us agradi molt, ja veieu que és un bon i fàcil recurs que acabar amb aquesta barra de torró dels nadals que no sabíem gairebé que fer-ne.