2 albergínies
llet
farina
sal
sifó
Preparació:
Rentem bé les albergínies per fora, tallem les puntes i les tallem a llesques verticalment, no cal pelar-les totes, només treure’n la punta de la primera i la última.
Les posem en un colador gran amb un plat
per sota; les salem i deixem una mitja hora, perquè suïn.
En aquest procés deixen una mena de suc
fosc, segons les àvies, amb aquest procés s’elimina la substància amarga que
tenen.
Mentre tenim les albergínies reposant,
preparem en un bol la pasta per arrebossar-les.
Posem la llet ben freda al bol i anem
afegint-hi cullerades de farina, sal, un raig de sifó i remenem amb les varetes
fins que ens quedi una pasta homogènia, ni massa espessa ni massa clara.
En farem tanta quantitat com necessitem
segons les albergínies que vulguem arrebossar.
Un cop passat el temps, entre ½ hora i 1
hora, ja podem esbandir les albergínies sota l’aigua i les assequem bé amb un
drap o paper de cuina.
Les salem i les posem dins del bol amb la
pasta per arrebossar.
Seguidament posem una bona quantitat d’oli
en una paella i quan sigui ben calent posem les albergínies, escorrent-li
l’excés de pasta.
Les fregirem amb el foc mig, ja que sinó
se’ns quedaran rosses de fora i crues de dins.
Quan siguin rossetes d’un costat les girem
i fem l’altre i una vegada fregides les posem en un plat amb paper de cuina per
escórrer l’excés d’oli que puguin tenir.
Ara ja només ens queda posar-les a taula
com acompanyament de qualsevol carn o peix.
Ah! i un darrer consell, no trigueu a
asseure-us a taula que sinó, no en trobareu.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada