divendres, 11 de març de 2011

Albergínies arrebossades

Ingredients:

2 albergínies
llet
farina
sal
sifó








Preparació:

Rentem bé les albergínies per fora, tallem les puntes i les tallem a llesques verticalment, no cal pelar-les totes, només treure’n la punta de la primera i la última.



Les posem en un colador gran amb un plat per sota; les salem i deixem una mitja hora, perquè suïn.


En aquest procés deixen una mena de suc fosc, segons les àvies, amb aquest procés s’elimina la substància amarga que tenen.


Mentre tenim les albergínies reposant, preparem en un bol la pasta per arrebossar-les.

Posem la llet ben freda al bol i anem afegint-hi cullerades de farina, sal, un raig de sifó i remenem amb les varetes fins que ens quedi una pasta homogènia, ni massa espessa ni massa clara.


En farem tanta quantitat com necessitem segons les albergínies que vulguem arrebossar.

Un cop passat el temps, entre ½ hora i 1 hora, ja podem esbandir les albergínies sota l’aigua i les assequem bé amb un drap o paper de cuina.


Les salem i les posem dins del bol amb la pasta per arrebossar.


Seguidament posem una bona quantitat d’oli en una paella i quan sigui ben calent posem les albergínies, escorrent-li l’excés de pasta.

Les fregirem amb el foc mig, ja que sinó se’ns quedaran rosses de fora i crues de dins.


Quan siguin rossetes d’un costat les girem i fem l’altre i una vegada fregides les posem en un plat amb paper de cuina per escórrer l’excés d’oli que puguin tenir.



Ara ja només ens queda posar-les a taula com acompanyament de qualsevol carn o peix.

Ah! i un darrer consell, no trigueu a asseure-us a taula que sinó, no en trobareu.


Bon profit!!