dijous, 3 de març de 2011

31a Setmana Gastronòmica Gironina

Des d’avui 3 de març al proper dia 20 es celebra la 31ª Setmana Gastronòmica Gironina, on 38 restaurants del la ciutat de Girona i de la seva àrea urbana elaboren menús especials maridats, amb la col·laboració dels vins del celler Empordàlia, les caves Mont-Ferrant i cervesa Damm Inèdit, seguint la línia de col·laboració amb empreses catalanes i de les comarques gironines.

La mostra, la més antiga de les que es celebren a Catalunya i a l'Estat espanyol, està basada en el respecte per la filosofia gastronòmica de cada restaurant, apostant per plats on els ingredients siguin en gran percentatge, produïts, cultivats o pescats a les comarques gironines, fet el qual s'ha inclòs en la normativa de participació per primer any, ja que la ciutat de Girona sempre ha estat receptora en els seus mercats dels millors productes de la Costa Brava, del Pirineu i de l'interior de les comarques gironines des de que els romans establiren els seus primers mercats a l'antiga Gerunda fa prop de dos mil·lennis.

Podreu degustar menús per tots els paladars, gustos i butxaques ja que dins dels participants hi trobem restaurants com El Celler de Can Roca, amb 3 estrelles Michelin o d'altres amb una com són el Massana (Girona) i l'Aliança (Anglès). Tots els participants ofereixen el millor de si durant aquestes jornades. Els menús tenen uns preus que oscil·len entre els 210 i 27 € seguint la línia de preu mig de cada establiment. El preu mig del menú es situa sobre uns 45 €.

El fet que sigui una mostra per a tots els paladars i totes les economies ho demostra la varietat de preus dels menús, on podem trobar 5 menús entre 27 i 30 €, 12 menús entre els 31 i 40 €, 11 menús entre 41 i 50 €, Els 10 restants es situen per sobre dels 50 €. 9 dels menús inclouen la possibilitat de no incloure el maridatge.

Pel que fa al total de participants, són 38, 1 més que en la trentena edició. Trobem però, 6 establiments que hi participen per primera vegada: Occi, Hostatgeria dels Àngels, Hotel NH Girona, la Llotja de Sils, München i Sa Clova.

Geogràficament, dels 38 participants, 26 són ubicats dins la ciutat de Girona, en un percentatge creixent en els darrers anys, i 3 pertanyen a la Selva Interior. Per primera vegada en diversos anys, no participa cap restaurant del Pla de l'Estany, fet el qual s'espera poder subsanar en properes edicions.

L'objectiu pel que fa als menús servits es situa vora els 5.000, intentant mantenir xifres similars a les dels darrers 3 anys.

Web de la Setmana Gastronòmica Gironina
www.setmanagastronomica.com