divendres, 18 de març de 2011

Crema Catalana

Per a 4 persones

Ingredients:
4 Ous (només els rovells)
½ litre de llet
125grams de sucre (4 cullerades)
20 grams de midó (1 cullerada)
1 branca de canyella
la pell d’una llimona

Preparació:
Posem la llet a escalfar menys una mica que separarem per a diluir el midó.



Hi posarem la canyella i la pell de la llimona i esperem a que comenci a bullir.

Mentrestant podem separar els rovells dels ous, posar-los en un altre pot, afegir-hi el sucre i remenar-ho bé tot plegat.

En una tassa posarem la cullerada ben plena de midó, hi abocarem la llet freda i ho dissoldrem bé.

Quan comenci a bullir, tirarem la llet al pot on hi tenim els rovells, tenint cura de passar-ho per un colador per evitar que hi caigui cap trosset de canyella ni pell de llimona, i remenant tota l’estona sense parar.

Afegim ara el midó dissolt, passat també pel colador per evitar que hi caigui cap grumoll.

Ara ho posem novament al foc evitant que bulli, quan veiem que comença a arrencar el bull ho retirem del foc hi continuem remenant un minut més.

Veurem que ens queda en una textura espessa, ja només ens queda posar-ho als recipients, millor si son cassoletes de fang.

Quan sigui ben freda, hi posarem sucre per sobre i amb una pala ho cremarem i ja tindrem a punt la deliciosa Crema de Sant Josep.