dimecres, 24 de setembre de 2008

Salsa Beixamel

Ingredients:

50 grams de mantega
3 cullerades de farina
1 litre de llet sencera
Sal
Pebre






Preparació:

La beixamel es pot fer en una paella si ets un bon cuiner o cuinera, però per començar i assegurar-te de que no et quedin grumolls, millor fer-la en un pot a ser possible d’acer inoxidable.

Bé un cop dit això anem a la feina.

Posem en primer lloc la mantega al pot i ho posem a foc mig, un cop la tinguem desfeta hi tirarem la farina, anirem remenant amb una cullera de fusta fins que ens quedi una massa ben fina i deixarem que es dori un xic la farina, (aquest serà el toc de gràcia).

Quan veiem que ja està dauradeta, tirarem mica en mica la llet que tindrem prèviament calenta, i amb força agilitat remenarem sense parar amb un batedor de varetes, és important que no ens quedin grumolls. A mesura que anem incorporant la llet, sense deixar de remenar, la crema anirà quedant més fluida però espessirà amb la cocció. Reduïu el foc i quan la salsa agafi la consistència desitjada afegiu la sal i un polsim de pebre. Un parell de voltes més i ja la tindreu a punt.

Espero que us agradi!