diumenge, 14 de setembre de 2008

Calamarsets amb ceba

Ingredients per a quatre persones:

1 quilo de calamars petits
6 cebes mitjanes
1 gotet de vi blanc
oli i sal


Preparació:

En primer lloc netejarem bé els calamarsets separant les potes i netejant-les també. Quan ja siguin nets els posarem en una paella tapats i anirem tirant a l’aigüera l’aigua que vagin traient fins que l’hagin tret pràcticament tota. Apagarem el foc i els reservarem.



A part haurem pelat les cebes i les haurem laminat, la veritat és que us semblarà que és massa quantitat, però es redueix tant que després gairebé sembla que no n’hi hagi. Posarem la ceba en una paella amb un bon raig d’oli i un polsim de sal i la deixarem sofregir fins que comenci a agafar un color rosset.
Quan la ceba estigui al punt, incorporarem els calamarsets a la paella, ho regarem tot amb el gotet de vi blanc i el deixarem reduir.
Deixarem coure els calamars a foc lent fins que gairebé no es noti la ceba i en el seu lloc hagi quedat una salseta marró fosca, espessa. Arribats a aquest punt, rectifiquem de sal, comprovem que els calamars són tendres i ja ho podem retirar del foc.
Podeu acompanyar-ho amb un arròs basmati que és molt aromàtic i barrejat amb la salseta i els calamars està deliciós.

Bon profit!