dilluns, 11 d’octubre del 2010

Musclos arrebossats

Ingredients:
1 quilo de musclos
1 tall de rap
cuetes de gamba pelades

Per a la beixamel:
mantega
farina
sal
pebre negre molt
llet

Per fregir-los:
pa ratllat
oli d’oliva



Rentem molt bé els musclos en aigua freda i traiem totes les impureses que vinguin a la closca.



Els posem en un pot, tapem i engeguem el foc deixant-los que s’obrin al vapor (agafem el pot per la nansa de tant en tant i donem un parell de voltes per tal que ens quedin tots ben oberts)

Una vegada oberts, apaguem el foc, traiem la tapadora i els deixem que es refredin.

Seguidament, posarem una mica d’oli d’oliva en una paella i fregirem els talls de rap i les cuetes de gamba. (Podeu utilitzar també llagostins, calamars o el que més us agradi.) Retirem del foc i reservem.

Ara anem a fer la beixamel, aquí trobareu l’enllaç de com fer-la. La recepta és per a un litre aproximadament, de manera que farem servir la meitat de quantitat en els ingredients: 1/2 litre de llet, 2 cullerades plenes de farina, 2 de mantega, una mica de sal, i un pessic de pebre negre si us agrada. Penseu que cal deixar-la una mica espessa. Un cop acabada la reservem.

Com que ja tindrem els musclos freds, anirem separant les closques i amb l’ajut d’un ganivet, arrosseguem tot el musclo fins que quedi l'interior net. Reservem tota la carn del musclo en un plat i netegem amb el ganivet la closca per si tingués alguna resta enganxada a la seva superfície. Hem de tenir cura de rentar molt bé les closques, ja que ens les posarem a la boca.

Ara tallarem a trossets petits, tan els musclos, com el rap, com les gambes i ho abocarem tot plegat al pot on hi ha la beixamel, barregem bé i ja tenim a punt el farcit per omplir els musclos. Rectifiquem de sal i pebre, si cal.

Amb l’ajut d’una cullera anem farcint les closques, passem els dos costats per pa torrat i ho anem deixant en un plat.

Quan ja els tinguem tots farcits ho posarem una hora a la nevera.

Passat aquest temps els fregim en abundant i calent oli d'oliva, al treure’ls els deixem en un plat sobre un full de paper de cuina per treure l’excés d’oli que pugui haver i ja els tindrem a punt per servir a taula.

Bon profit!

Consells:
Si sou pocs a casa, o bé un cop us poseu a fer els musclos en voleu fer més per a properes vegades, els podeu embolicar en paper plàstic transparent i congelar-los.

Per congelar els musclos, poseu-los en una safata,sense amuntegar-los i al cap de 12 hores ja els podeu posar en una bossa de plàstic neta i tancada, així no us ocuparà tant d’espai al congelador.

Per fregir-los no cal descongelar-los. Es fregeixen, en oli molt calent, en 2 minuts movent la paella en vaivé per no haver-los de tocar.

Potser algú trobarà a faltar que per arrebossar-los no els passi per ou, però, no és que me’n hagi oblidat, és que així no queden oliosos (psssst... secret de la cuinera).