divendres, 15 d’octubre del 2010

6è Sopar Medieval de la Revolta dels Remences a Canyamars

Dins la Fira del Bosc Medieval, l’associació cultural El Sot del Gall organitza cada any un sopar medieval acompanyat d’espectacle, que es denomina “La Revolta dels Remences”.

Per a fer una breu explicació, dels Remences o pagesos de remença, eren aquells que, a l’edat mitjana, estaven sotmesos al domini d’un senyor feudal i no podien abandonar les terres que treballaven si no era mitjançant el pagament d’una redempció o remença. Per alliberar-se del seu domini, els Remences es van organitzar i van protagonitzar dues grans revoltes contra els senyors feudals per tal d’aconseguir la propietat absoluta de les seves terres.

El sopar medieval s’organitza tenint cura de tots els detalls, des de la qualitat del sopar (amb un menú fidel al tipus d’alimentació medieval), fins a l’espectacle i la decoració. Cal destacar que la majoria del nombrós públic assistent arriba al sopar amb vestits de l’època medieval, tot contribuint a la màgia de la nit i fent, any rere any, una festa més lluïda.

Us esperem a tots el 16 d’octubre de 2010, al Pavelló de Canyamars, en el 6è Sopar Medieval de la Revolta dels Remences.

Font: Ajuntament de Dosrius