dissabte, 9 d’octubre del 2010

2a edició de Tasts de Vins i Maridatges a Sant Pere de Ribes

Després de l'èxit dels primers Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf d'enguany, que es van dur a terme al municipi de Sant Pere de Ribes entre els mesos de maig i juny, ha començat la programació de tardor d'aquesta iniciativa creada per promocionar els productes agroalimentaris i vitivinícoles elaborats d’aquest territori.

Amb un seguit de propostes s'aniran succeint alguns dijous i els divendres i dissabtes dels mesos d'octubre i novembre. La temporada es tancarà en un acte que es farà el dissabte 27 de novembre, a les 21 hores, a la masia Clos la Plana, que acollirà una actuació en viu i un sopar maridat amb els vins dels cellers Can Ramon, Viladellops, Vega de Ribes i Can Ràfols dels Caus.

En aquesta segona tongada hi participen nous restaurants i establiments col•laboradors i, com a novetat, fins i tot s'ha previst un maridatge dolç de xocolata i malvasia a la Taverna La Premsa de Ribes amb el Celler Vega de Ribes i l'Hospital de Sitges, el dijous 11 de novembre a les 19 hores. També alguns actes estaran amenitzats amb música.

D'aquesta manera, mitjançant diverses sessions i trobades, es donaran a conèixer les particularitats dels vins i dels caves elaborats al nostre territori, la majoria dels casos acompanyats d'un menú creat per a l'ocasió. Els vins que s'oferiran no només són de Sant Pere de Ribes sinó de tot el massís del Garraf. Es podran tastar els següents vins: Finca Viladellops, Celler Can Ramon, Torre del Veguer, Vega de Ribes, Can Ràfols dels Caus i Hospital de Sitges. En quant als establiments col•laboradors, en aquesta ocasió hi participaran els restaurants El Secreto de Juan Fran, Ca la Trini, La Vaquita, Ibai, Taverna La Premsa, Can Lloses, Can Simón, Finca Mas Solers, el Celler Can Ferran i Clos La Plana.

El preu de les activitats varia en funció de la proposta, del restaurant i del menú. Les degustacions tenen un preu de 4,5, 10 i 15 euros. En el cas dels sopars maridats, aquests valen entre 25 i 40 euros. Per assistir-hi caldrà fer prèviament la reserva al mateix establiment.

Podeu consultar el programa i el calendari dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf de la campanya de Productes de la Terra al web municipal www.santperederibes.cat.

El projecte 'Productes de la Terra' i les seves accions compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf. La seva finalitat és establir una marca de qualitat i consolidar una xarxa de comercialització. L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, mitjançant la regidoria de Comerç i Turisme, va posar en marxa aquesta iniciativa per primer cop el 2009 amb una molt bona acollida i engloba diverses accions que es porten a terme durant tot l'any, com el calendari de sopars maridats i tasts de vins, l'Agromercat i el Mercat del Cava.

Font: Ajuntament de Sant Pere de Ribes